Egerszeginfo logo

"Mindig arra gondolj, hogy saját eltökéltséged arra, hogy sikeres légy, fontosabb bármi másnál." Abraham Lincoln



Banner
Banner


Hírek

- Általános

2024.03.11

Hírek | Általános

Magyarországon a lakosság pazarolja leginkább az energiát, az ország teljes energiafogyasztásának kb. 32 százalékát teszi ki, miközben például az osztrák lakosság sokkal takarékosabb, mindössze 23 százalékot, a szlovák pedig csak 20 százalékot használ fel

2024.01.11

Hírek | Általános

Tavaly összesen 145 tűzeset keletkezett lakóingatlanban Zala vármegyében, ami a 2022-es évhez viszonyítva 13 százalékos növekedést jelent. 2023 folyamán mintegy 2500 négyzetméternyi épített környezet vált a tűz martalékává, 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
2024.01.03

Hírek | Általános

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, legtöbbször kigyulladt kukák, tűzijátékok égő maradványai adtak munkát a tűzoltóknak. Sajnálatos módon halálos áldozatokat is követelt a tűz az év utolsó napján.
2023.12.25

Hírek | Általános

Titokzatosak ezek a napok. Várjuk. Készülünk rá. Fényt hoznak az életünkbe. Ünnepelni csak úgy érdemes, hogy ajándékozunk. Önmagunkból.

2023.12.25

Hírek | Általános

Mintegy 850 ezren élnek már élettársi kapcsolatban Magyarországon, öt százalékkaltöbben, mint egy évtizede, derült ki a november végén publikált népszámlálási adatból. Csak kisebb részük teszi hivatalossá az életközösséget, pedig többféle előnnyel is jár, ha a kapcsolatról nyilatkozik a pár, és azt bejegyzik az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásába.
2022.12.25

Hírek | Általános

Dsida Jenő két szép versével kívánunk mindenkinek békés, boldog, áldott Karácsonyt!
"Eljött közénk is most, ez estén,
kit a Szeretet Lelke hajt,
hogy elnémítsa, jóra váltsa
a zajt, a jajt, a földi bajt."
2022.12.19

Hírek | Általános

Zala megye lakossága ebben az adventi időszakban is megfogadta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tanácsait, hiszen egyszer sem volt szükség tűzoltói beavatkozásra az adventi gyertyákkal, mécsesekkel kapcsolatban. Köszönjük az odafigyelést, egyúttal azonban továbbra is kérjük a megszokottnál nagyobb odafigyelést, hiszen a veszélyeket rejtő időszaknak még koránt sincs vége.
2022.11.07

Hírek | Általános

A madáretetés során egyszerre gazdagodhatunk a madármegfigyelés örömével, valamint segíthetünk a madaraknak, hogy könnyedén átvészeljék a telet. Ahhoz azonban, hogy segítsünk, és ne okozzunk bajt, fontos, hogy néhány egyszerű szabályt betartsunk. Lássuk, melyek ezek!
2022.07.15

Hírek | Általános

A legfrissebb hírek szerint a rezsicsökkentés részleges kivezetésével a lakosság egy részét is eléri a globális energiaárak több mint egy éve tartó, jelentős emelkedése. Az áram drágulására sokaknak jó megoldás egy napelemes rendszer telepítése: a legfontosabb kérdés, hogy pontosan kiknek éri meg és mennyire?

 
2022.05.24

Hírek | Általános

Az energiaárak globális emelkedése hosszú távon mindenkit érinteni fog. Bár a magyar lakosság a rezsicsökkentett hatósági árak révén egyelőre közvetlenül nem érzi a drágulást, mégis egyre többen gondolkodnak el azon, hogyan lehetne növelni otthonuk energetikai függetlenségét.
2022.04.22

Hírek | Általános

Olyan károsultaknak működtet jogsegélyszolgálatot az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány, akik egy pszichiátriai kórházban, intézetben szenvedtek sérelmet: egészségkárosodást, megaláztatást, igazságtalan kényszerkezeléseket vagy akár egy szeretett családtag elvesztését.
2022.01.19

Hírek | Általános

Bonyolult és részleteiben még nem szabályozott a digitális javak átörökítése, pedig rohamos terjedésük miatt egyre fontosabbá válik, mi lesz a sorsuk halálunk után. Ezt mutatja, hogy már a hagyatéki eljárásokban is egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek, a közösségimédia-profilok vagy a felhőben tárolt dokumentumok.
2021.06.28

Hírek | Általános

Az Alapítvány ingyenes jogsegélyszolgálatot működtet olyan emberek számára, akiket a pszichiátrián ért sérelem vagy jogtalan bánásmód. 1994-es megalakulásuk óta sok ezren keresték fel sérelmekkel, és rengeteg embernek tudtak hathatós segítséget nyújtani, hogy az őket ért sérelemre kompenzációt nyerjenek, vagy az adott intézetben jobban tiszteletben tartsák a kezeltek emberi jogait.
2021.03.14

Hírek | Általános

Az intézmények térítési díjai nem, a temetési segély azonban emelkedik Zalaegerszegen. Erről is döntött Balaicz Zoltán, aki a járványügyi veszélyhelyzet miatti különleges jogrend ideje alatt egyszemélyben gyakorolja a testületek jogköreit. A március 11-ére tervezett közgyűlés előterjesztéseit ezúttal is egyeztette a frakcióvezetőkkel.
2019.10.26

Hírek | Általános

A nagybani események azáltal jönnek létre, hogy sok kicsiny, szabálytalan esemény történik.

Heisenberg

2019.02.21

Hírek | Általános

Sportcsarnok turné 2019. március 9. (szombat), 19.00, Zalaegerszeg-Zalakerámia Sportcsarnok. Az Omega együttes mesébe illő karriertörténete napjainkban is folytatódik, s időről időre képes újat mutatni.
2019.02.19

Hírek | Általános

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2019. február 18. napján hozott ítéletet annak a nőnek az
ügyében, aki – lányát is bevonva – idős férfiaktól csalt ki több mint 6 millió forintot.

2018.12.31

Hírek | Általános

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak! Ehhez néhány gondolatot és reményt szeretnénk megosztani Önökkel.

2018.12.27

Hírek | Általános

A lakosság döntő többsége tisztában van a tűzijátékokban rejlő veszélyekkel, minden harmadik
ember be is tiltaná. Sokan vannak, akik szerint évente egyszer még megengedhető ez a fajta
szórakozás, a gazdik azonban úgy látják, hogy a házi kedvenceink többségét zavarja a szilveszteri
zaj – derült ki a Groupama Biztosító legfrissebb kutatásából.

2018.12.21

Hírek | Általános

A család nem azt jelenti, hogy egyezik a nevünk és hasonlítunk egymásra. A család összefogást, védelmet, törődést és támogatást jelent, amelyet a szeretet szálai kötnek össze és tartanak egyben. Így működik vajon országunk nagy családja is?
2018.12.14

Hírek | Általános

A tél eddig kegyes volt a két keréken közlekedőkkel, a hétvégétől azonban jobb, ha otthon hagyjuk ezeket a járműveket. A fanatikus motorosok, robogósok és kerékpárosok azonban valószínűleg egész télen használják majd járművüket.

2017.12.28

Hírek | Általános

Tisztességes helytállás volt a csapattól, a sokkal jobb játékerőt képviselő Szolnok elleni csata. Már csak az a kérdés, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzésen miért nem lehet „normális” játékvezetést megélni a sok-sok szurkolónak? Méltatlan volt egy ilyen színvonalú mérkőzéshez a három „spori” tevékenysége!

2017.12.27

Hírek | Általános

2018. január 1. napján lép hatályba a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény, amely változást hoz a polgári peres eljárásokkal kapcsolatos költségek előlegezése és viselése körében is. A perben a bizonyítással járó költségeket a bizonyító fél köteles előlegezni. Bizonyító félnek azt a személyt kell tekinteni, akinek érdekében áll, hogy a perben jelentős tényeket a bíróság valósnak fogadja el.

2017.11.13

Hírek | Általános

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a listavezető MTK otthonában egészen a hajráig tartotta a döntetlent a ZTE, ekkor azonban jött Vass Patrik, akinek két megmozdulása eldöntötte a három pont sorsát. A középpályás előbb Torghelle Sándor átadásából talált be, majd Talabér Attilának adott gólpasszt, így a kék-fehérek kétgólos sikerével ért véget a mérkőzés.
2017.09.19

Hírek | Általános

Ősszel a hűvösebb levegő miatt egyre kevesebbet nyitunk ajtót-ablakot, és a nedves levegő könnyen megrekedhet lakásunkban. A hőmérsékletcsökkenés egyik kellemetlen, sőt veszélyes velejárója a penész, amely sajnos az új lakásokat és házakat sem kíméli. Hogyan előzhetjük meg vagy irthatjuk ki? A Poli-Farbe szakértőjét kérdeztük.

2017.09.13

Hírek | Általános

Tudta, hogy az lehullott falevelek kora reggel pont ugyanúgy csúszhatnak, mintha jégen közlekednénk? Az átmeneti időszakban az autósoknak is nagy figyelmet kell fordítaniuk autójukra és az óvatos közlekedésre. Az Abroncs Kereskedőház szakértői segítségével összeállítottunk 5 fontos szempontot, amelynek segítségével megelőzhetjük az őszi kellemetlenségeket.
2017.01.08

Hírek | Általános

Kiélezett mérkőzésen győzött csapatunk. Jászberényben már sok csapatnak nem sikerült ez a fegyvertény.  Ezen a hétvégén az eredménytelenségek miatt lemondott a Szolnok, az Atomerőmű és a Sopron edzője is.

2016.09.22

Hírek | Általános

A biztosító társaságok szerint a viharos időszak nagyján túl vagyunk, így érdemes megvizsgálni, hogy az idei év káreseményei mennyiben különböztek az előző évekétől. A biztosító társaságokhoz beérkezett több ezer lakásbiztosítási kárbejelentés kárértéke mintegy 20 milliárd forintra rúg.

2016.04.30

Hírek | Általános

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján. Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza.

2016.04.18

Hírek | Általános

Egy megpattant lövés is hozhat sikert a „pszichés” teher alatt. A ZTE a három pont megszerzésével visszaelőzte a Mezőkövesdet, és a második helyről várja a folytatást.
2016.03.31

Hírek | Általános

A szombati fehérvári fiaskót gyorsan feledtette csapatunk. Jó játékkal simán verte az Atomerőmű csapatát. A lányok papírforma vereséget szenvedtek Sopronban (87-44).

2016.02.28

Hírek | Általános

 Érdekes mérkőzés volt. 
Két gyors kiállítás megpecsételte a hazaiak sorsát a második félidőben.
2016.01.10

Hírek | Általános

Újabb idegenbeli sikert könyvelhet el csapatunk. James Kinney kiesése megerősítette a csapatszellemet és fordulatos mérkőzésen győzött az összetartás. Gratulálunk!
2016.01.05

Hírek | Általános

Közel 20 év után került bíróság elé az a vádlott, akit azzal vádolnak, hogy 1996-ban megölt egy férfit a Zala megyei Csapi településen.  A vádlott és társa ügyét 2016. január 5-én kezdte tárgyalni a Zalaegerszegi Törvényszék büntetőtanácsa. Az I. rendű vádlott középiskolásként ismerkedett meg a homoszexuális beállítottságú sértettel, akivel aztán több alkalommal is találkoztak. Tragédia lett a vége.
2015.01.28

Hírek | Általános

Új gyártóüzemet létesít Zalaegerszegen a nyomdaiparban tevékenykedő német Edelmann cég. A 4,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 2016-ig 100 új munkahely létesül a városban. Az ünnepélyes alapkőletételen beszédet mondott Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter is.

2014.09.29

Hírek | Általános

Az Országos Bírósági Hivatal országos, pénzdíjas pályázatot hirdet „Fókuszban a bíróság” címmel amatőr fotósoknak. A pályázat célja, hogy a magyarországi bírósági épületeket újszerű látásmóddal, kreatívan mutassa be az alkotó.
2014.08.05

Hírek | Általános

Kiállítás nyílt Bayer Csaba képzőművész halálának 15. évfordulója alkalmából a Deák téri Sóházban. Az emlékkiállításon a művész festményeit, grafikáit és szobrait tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotások többségét magángyűjtők ajánlottak fel erre az alkalomra.

2014.06.16

Hírek | Általános

Ma kezdődtek a középszintű érettségi szóbeli vizsgák, de érthető, ha a tanulás finisében már egyre kevésbé megy a koncentrálás. Aggodalomra semmi ok, ha betartunk néhány aranyszabályt, a csatát félig már meg is nyertük! A Nemzedékek Tudása Akadémia által összeállított tippek abban segítenek, hogyan lehetünk nyerők a szóbelin.

2014.05.04

Hírek | Általános

A legáldottabb kéz a földön
A te két kezed, jó Anyám!
Mindenki áldja közeledben:
Hát én hogy is ne áldanám?!
Tudom megáldja Istenünk is,
Az örök Jóság s Szeretet! -
Némán, nagy, forró áhitattal,
Csókolom meg a kezedet!

Dsida Jenő
2013.10.30

Hírek | Általános

Egy hónap alatt csaknem tízezer középiskolás és egyetemista tette próbára az intelligenciáját az interneten a Nagy Diák IQ-teszt első fordulójában. A nagyszabású, országos verseny résztvevői között egyelőre jóval több a fiú, de november 10-ig még a lányok is összeszedhetik a bátorságukat. A háromfordulós verseny döntőjében a legintelligensebb diákok értékes ajándékokat nyernek a Diákhitel Központ jóvoltából.

 

2013.08.15

Hírek | Általános

Az eddigi 30 óra kötelező gyakorlat mellett a jövőben 580 kilométert is le kell vezetni a B-kategóriás jogosítvány megszerzéséhez - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerdán. Újdonság továbbá, hogy a tanulóknak a közúti közlekedés szabályairól szóló elméleti vizsga első előadásának napjától számított egy éven belül le kell vizsgázniuk.

2013.07.19

Hírek | Általános

Ezen a nyáron egymást váltják a kánikulai napok és az ősziesen borongósak, utóbbiakat akkor nehéz elviselni, ha mi épp akkor nyaralnánk, előbbieket akkor, ha a városban ragadtunk. A kánikulát kivédendő tippek közt abban segítünk  hogyan tudja kicsivel elviselhetőbbé tenni az otthoni létet méregdrága légkondik nélkül.

2013.06.12

Hírek | Általános

A kutatások szerint jobb, ha az állásinterjú során egy kevésbé kerek összeget említünk a lehetséges munkaadónak, ugyanis ilyen módon tájékozottságunkat és a pozícióval kapcsolatos alapos ismereteinket támasztjuk alá. Amikor egy állásinterjú során a fizetés megtárgyalására kerül a sor, a munkaadó legtöbbször az általunk igényelt pontos összegre kíváncsi.

2013.04.02

Hírek | Általános

Április 12-én 19 órától az Art Moziba egy csodálatos hang, fantasztikus zenekar és élmény várja a koncertkedvelőket. Jegyek kaphatók: Art Mozi, Zalai Hírlap Ügyfélszolgálat. A jegyek ára elővételben: 3.000 Ft, Zalai Hírlap Ügyfélkártyával a Zalai Hírlap Ügyfélszolgálati Irodájában 2.850 Ft, illetve a koncert napján a helyszínen 3.250 Ft.
2013.02.01

Hírek | Általános

Pénzcsináló, Hadak útján, Hisztéria, Szerelmek Háza, Életem szerelme, Tüskevár, Kaland és még sok-sok jó film a februári műsoron. Ezen kívül irodalmi est farsangi jelmezverseny és Dumaszínház Aranyosi Péterrel és Hadházi Lászlóval az egyéb rendezvények kínálatában.

2013.01.28

Hírek | Általános

Az Európa Tanács (ET) kezdeményezésére 2007-ben, az ET adatvédelmi konvenciója elfogadásának 25. évfordulóján rendezték meg először az Európai Bizottság támogatásával. Az a felismerés hívta életre, hogy az állampolgárok nem ismerik eléggé az adatvédelemhez kapcsolódó jogaikat, érdekeiket nem merik és nem tudják megvédeni, csendes beletörődéssel tűrnek lényegében minden jogsértő adatkezelést.
2013.01.22

Hírek | Általános

Ma van a Magyar Kultúra Napja. 190 éve, 1823. január 22.én írta le Kölcsey Ferenc Himnuszunk szövegét  szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később  zenésítette meg. Most Murányi László tollából idézünk, aki 2010. januárjában vetette papírra e sorokat.

2013.01.12

Hírek | Általános

Hetven éve, hogy a szovjet csapatok támadást indítottak a Don-kanyarban a 2. magyar hadsereg ellen. A Vörös Hadsereg két ponton roppantotta össze a hiányos fegyverzetű magyarok cérnavékony arcvonalát. Rengetegen vesztek oda azokban a napokban, miközben a csak Hitler parancsára bevethető páncélosok sokáig tétlenül nézték a tragédiát.
2013.01.02

Hírek | Általános

A 2012. év rendkívül kedvezőtlen volt az európai gazdasági és politikai élet számára. Milyenek a kilátások 2013-ra? Sajnos nem jók, 2013-ban minden esély megmarad arra, hogy az európai gazdasági recesszió tovább mélyüljön.

2012.12.25

Hírek | Általános

A karácsonyi ünnepekben gondolatunk a szeretet körül forog. A szeretet nem mérhető, eladható vagy megvehető.Csak önként lehet adni és kimutatni. Szeretni csak kitárt karokkal lehet, ha magunkhoz szorítjuk a másikat, önmagunkat öleljük át.

2012.12.13

Hírek | Általános

Az elkövetkező években mely országok nyújtják majd a legjobb feltételeket a megszületendő generáció számára? Az EIU rangsorolása különféle tényezők figyelembe vételével készült. Magyarország sajnos a futottak még rovatban szerepel.
2012.12.10

Hírek | Általános

Világszerte ma ünneplik az emberi jogok napját, amelyre az ENSZ Közgyűlése 1954-ben jelölte ki december 10-ét, annak emlékére, hogy 1948-ban ezen a napon fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. A nemzetközi jogászok szerint az emberi jogok tiszteletben tartása mindig aktuális, hiszen ezek a jogok biztosítják az emberhez méltó életet.

2012.12.03

Hírek | Általános

December 3-a 1992 óta a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Az ENSZ jóvoltából minden évben ezen a napon különböző rendezvények keretén belül próbálják felhívni a világ figyelmét a tartósan egésszégkárosodott ill. fogyatékkal élők problémáira.

2012.11.02

Hírek | Általános

A halottak napja (latinul Commemoratio omnium Fidelium Defunctorum) keresztény ünnep. A katolikusok november 2-án tartják, ekkléziológialag a szenvedő Egyház (ecclesia patiens) ünnepe, a Mindenszentek főünnepet követő ünnepnap. A bizánci szertartásban a pünkösd előtti szombaton ünneplik.
2012.11.01

Hírek | Általános

A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) keresztény ünnep, amelyet a katolikus egyházban november 1-jén, más egyházakban más napokon tartanak a valaha élt igaz emberek tiszteletére. A halottak napját előzi meg. Estéjét a halottak estéjének (halottak vigíliájának) is nevezik, ilyenkor sok helyen hosszan, akár 1-2 órán át szólnak a harangok a halottak emlékezetére. A mindenszentekhez és a halottak napjához kötődő szokásokat nem csak a hithű keresztények gyakorolják.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat