Egerszeginfo logo

Hírek

2023.12.25

Boldog Karácsonyt!


Titokzatosak ezek a napok. Várjuk. Készülünk rá. Fényt hoznak az életünkbe. Ünnepelni csak úgy érdemes, hogy ajándékozunk. Önmagunkból.

Twitter

A gyermeknek vágya, hogy felnőtt legyen. A felnőttnek felnőtt vágya, hogy újra gyermek lehessen. Manapság nehezen tudunk várni. Föl akarjuk habzsolni az egész világot. S közben elfelejtünk élni.

Karácsonynak üzenete van. A sötétségben fölragyog a fényesség a nyájukat őrző pásztoroknak, akik először megijednek, de bíztató hangot hallanak: Ne féljetek! Nagy örömet hirdetek nektek! Egymás elfogadásának örömét hallják. Megszületett. Értetek. Hogy életetek legyen.

Ahogy Vass Albert írta:

»Karácsony készül, emberek!

Szépek és tiszták legyetek!

Súroljátok föl lelketek,

csillogtassátok kedvetek,

legyetek újra gyermekek,

hogy emberek lehessetek!«

Ezek a gondolatok bizony megszívlelendők, hiszen manapság nagy szakadék tátong a gyorsan gazdagodók és az egyre lejjebb csúszó szegény réteg között. Az emberségesség, a lelki tisztaság jó lenne, ha ismét bekerülhetne az „újgazdagok” szótárába.

Hogy hisz-e valaki a Teremtőben, vagy sem: az ő legszemélyesebb ügye. De hogy a karácsonynak nem a pénzben kifejezhető ajándék ad értelmet, azt megsejtheti mindenki, akiben él a vágy, hogy ember legyen.

Egészségben és boldogságban gazdag, békés karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Fotó: Gerard van Honthorst: A Gyermek imádása

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat