Egerszeginfo logo

Hírek

2015.01.28

Alapkőletétel - 100 új munkahely létesül városunkban


Új gyártóüzemet létesít Zalaegerszegen a nyomdaiparban tevékenykedő német Edelmann cég. A 4,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 2016-ig 100 új munkahely létesül a városban. Az ünnepélyes alapkőletételen beszédet mondott Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter is.

Twitter
Modern, 12 000 négyzetméteres üzem épül fel az északi ipari parkban. A fejlesztés azt bizonyítja, hogy az egykori Zalai Nyomda jó kézbe került, az Edelmann csoport megbízhatósága, korrektsége példaértékű - hangsúlyozta beszédében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Az üzem létrehozásával az Edelmann csoporton belül a második legnagyobb gyártóüzem jön létre. Mint Dierk Schröder, az Edelmenn Konszern ügyvezetője fogalmazott: a választás nem véletlenül esett Zalaegerszegre.

6000 német vállalat 300 ezer munkahelyet tart fenn Magyarországon. Hazánk legfontosabb külgazdasági partnere Németország. Ezt példázza a zalaegerszegi fejlesztés is - erről Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter beszélt.

Az alapkőletétel és az időkapszula elhelyezése után a cég vezetői, a miniszterrel és polgármesterrel közösen lapátot ragadtak. Ezzel a német szokással indították útjára az új beruházást.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2023. szeptember
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat