Egerszeginfo logo

A város büszkesége és szégyene

Nyitott szemmel jársz a városban? Láthatsz dicséretes, de szégyenteljes dolgokat is. Portálunkon megoszthatod pozitív és negatív élményeidet is az olvasókkal és az illetékesekkel. Online rovatunkban fotóval és rövid leírással beszámolhatsz arról, amire büszkék lehetünk mi városlakók, de megmutathatod az arcpirító, szégyenteljes témákat is. Légy Te is a városunk menüpont szerkesztője, töltsed fel bátran az általad dicséretesnek, vagy éppen szörnyűnek tartott egerszegi látványokat, illetve történéseket. Természetesen személyt, vagy közösséget sértő bejegyzéseket beküldeni TILOS!

Városi "látványosság" beküldése

A "látványosság" adatai:
*Címe:
*Kategóriája:
*Leírás:
*Kép:
Személyes adatok (ezek nem fognak megjelenni a feltöltött "látványosság" mellett):
*Ön neve:
*E-mail cím:
Az email címet pontosan add meg, mert a feltöltés véglegesítéséhez aktivizálnod kell a "látványosságodat", melyet az itt megadott email címre küldött üzenet segítségével tehetsz meg!
  • Az adatok valódiságáért a feltöltő felel, a portálüzemeltető (For Signo Kft.) semmilyen felelősséget nem vállal a feltöltött adatokat illetően.
  • A feltöltő az alábbi jelölőnégyzet bepipálásával elismeri, hogy mindennemű felelősség őt terheli, és vállalja a következményeket is!
  • A feltöltött képért semmilyen jogi követeléssel nem lehet élni a portálüzemeltető irányában, ennek felelőssége a feltöltőt terheli.
  • Az itt nem említett feltételekben a jogi nyilatkozatunk az irányadó.
Elfogadom a feltételeket!
:: Küldés ::


Rendezés: Dátum alapján (növekvő, csökkenő); Megnevezés alapján (növekvő, csökkenő)
1 2 3
KövetkezőUtolsó
Szégyenünk

Szégyenfolt az Azáleás völgyben

Városunk büszkesége sok-sok látogatót vonz májusban. Ilyenkor teljes pompájukban illatoznak és virágoznak a rododendronok. A városüzemeltetés és az Erdészet nagyon sokat tett azért, hogy a jövőben is élvezhessék városunk polgárai és a Zalaegerszegre látogató turisták is ezt a csodát. Új növényeket telepítettek, biztonsági őr óvta a környezetet. Néhány dohányzó felelőtlen embertársunk azonban ebbe a fantasztikus völgybe is sikeresen belerondított. Az esőbeálló pihenőpadja és asztala környékén eldobott cigaretta csikkek sokasága éktelenkedik. Néhány dohányos ámokfutó viselkedése sok-sok látogató megbotránkozását okozva lett a völgy szégyenfoltja. Talán egy-két hamutartó elhelyezése segíthetne megmutatni azt a helyet, ahova igyekezhetnének elhelyezni csikkjeiket a tanulékonyabb környezetszennyezők.
2012.05.22
Büszkeségünk

Új országos hírű játszótér városunkban

Játékban együtt - korlátok nélkül - a mottója városunk új büszkeségének. Mint már korábban beszámoltunk róla híreinkben, a Bóbita Játszóteret gyermeknapkor avatták fel ünnepélyes keretek között. A Bóbita Játszótér Zalaegerszeg Kertváros városrészén, az Apáczai téren (az Apáczai ÁMK és a Nyitott Ház Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Intézet szomszédságában) került kialakításra. Ez Magyarország első integrált játszótere. Ennek megfelelően az országos médiákban is jelentős teret kapott a játszótér avatása. Most már csak abban kell bíznunk, hogy a gyönyörű létesítmény rendeltetésszerűen használják a sérült és egészséges gyermekek és a vandálok messze elkerülik a Bóbitát.
2008.06.04
Büszkeségünk

Március tizenötödike városunkban

Ismét büszkeséggel tölthetett el bennünket az 1848-49-es szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepség. A két helyszínen (Deák tér és Csány tér) lebonyolított megemlékezés nagyon sok látogatót vonzott, ami még dicséretesebb, hogy rengeteg gyermek is átérezhette az ünnep üzenetét és pátoszát. Köszönet a Csány Szakközépiskola, a Zrínyi Gimnázium és Petőfi Általános Iskola diákjainak a színvonalas előadásokért. Ami szintén értékelendő, hogy békésen, különösebb politikai ?fennhangoktól? mentesen zajlottak az ünnepi beszédek és a koszorúzások. Összegezve megállapítható, hogy akik vették a fáradtságot és megtekintették az ünnepségeket a gyönyörű napsütésben bizonyára nem bánták meg, hogy ezt választották a sok egyéb lehetőség közül.
2008.03.19
Szégyenünk

ARANYOSLAPI MORZSÁK

A hétvégi fantasztikus időjárás nagyon sok embert csalogatott ki az Alsóerdő környékére.
Mi is közéjük tartoztunk, élveztük a napsütést, a nyüzsgést, a gyerekzsivajt. Az Aranyoslapi forráshoz közeledve azonban szomorú látvány fogadott bennünket. Az elolvadt hó nyomán előbukkantak az ?embertársaink? által ?ottfelejtett? szemétkupacok, melyek az út mellett éktelenkednek. Ha már ilyen ?balkáni? gondolkodásmódú honfitársaink vannak, ne adjuk meg a lehetőséget a követőiknek, hanem takaríttassuk el ezeket a kupacokat, mert csak nőni és sokasodni fognak. Talán a szeméttelep felé tartó egyik konténeres autó 10 perces kitérővel megszüntethetné ezt az állapotot.
A másik még elszomorítóbb látvány az aranyoslapi híd balesetveszélyes állapota. Mint a fotón is látszik a padlók hiánya bizony nagy veszélyforrást jelenthet az oda látogató gyermekek számára. Javasoljuk a sürgős javítását, vagy pedig az ideiglenes lezárását, illetve megszüntetését. Pénz hiányra hivatkozva, bizonyára úgy is egymásra mutogat az Erdészet és a Hivatal.
Talán a korábbi jelzésünkre is, a Centrum előtti térburkolatot cserélték ? köszönet érte.
Azonban a Kossuth utcai kandeláberek cseréjekor ismét elfelejtették a Keresztury téren álló rozsdás, ronda világítóoszlopot kiváltani egy szebbel.

2008.01.22
Büszkeségünk

Parkerdei játszótér és tornapálya

Ismét egy újabb, gyönyörű környezetben létesült játszótérrel gazdagodott városunk.

A Park Center üzletlánc tervezésekor született a döntés, ( az erdészet segítségével), egy új, az uniós szabványoknak megfelelő játszótér kialakításáról, mellette pedig egy korszerű, minden igényt kielégítő sportterülettel.

Az önkormányzat közel 5,9 millió forintot fordított a beruházásra. Így városunknak van egy új, biztonságos, a családok számára igazi programot nyújtó létesítménye, ami ugyan nem vetekszik a szombathelyi Kalandparkkal, de az első lépésként igazán dicséretes, hiszen tovább fejleszthető.

Teljesen más léptékű, mint az alsóerdei civil kezdeményezéssel megalkotott erdei tornapálya (amit korábban már fotógalériánkban is bemutattunk).
Ez már az EU szabványoknak és előírásoknak mindenben megfelel, ahol a gyermekek és a szülők is szórakozhatnak, sportolhatnak.
A városvezetés reményei szerint a jövőben folytatódhat a fejlesztés.
Az Erdészet a művelésből való kivonás mellett új facsemeték ültetésével is hozzájárult a város új büszkeségének megalkotásához.
Köszönet a projekt minden aktív résztvevőjének.
2007.11.07
1 2 3
KövetkezőUtolsó
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat