Egerszeginfo logo

"Mindig arra gondolj, hogy saját eltökéltséged arra, hogy sikeres légy, fontosabb bármi másnál." Abraham Lincoln



Banner
Banner


Hírek

- Belföld

2022.09.07

Hírek | Belföld

Az építőipari kapacitás-, és építőanyaghiány, illetve a megemelkedett anyag-, és energiaköltségek hatására az építtetők egyre nagyobb számban választják a méretre gyártott, kiváló szigetelésű könnyűszerkezetes, szerelt technológiás építési módot. Magyarországon jelenleg már az épülő házak 20-25 százaléka rendkívül energiatakarékos készház, ez az arány a korábbi években 10-15 százalék volt.

2022.09.05

Hírek | Belföld

A rezsicsökkentés részleges kivezetése és ennek folyományaként a földgáz 144 köbméter/hó fogyasztás feletti részének hétszeresére drágulása sokakat alternatív fűtési formák keresésére ösztönöz. A napelemekkel kombinált villanyfűtés kézenfekvő megoldásnak tűnhet, de egy ilyen beruházásnak komoly buktatói lehetnek. Mindenkinek javasolt nagyon alaposan utánaszámolni a részleteknek, mielőtt belevág.

2019.02.15

Hírek | Belföld

Víz-, villany-, fűtés- és zárszerelő, csak néhány azon szakmák közül, amelyekben a munkaerőhiány további súlyosbodására lehet számítani 2019-ben. Pedig az ő gyors beavatkozásuk nélkül az egész háztartás megbénulhat, vagy egész családok kerülhetnek napokra lehetetlen helyzetbe. 

2018.12.17

Hírek | Belföld

A Magyar Természetjáró Szövetség elindította Magyarország első online térképes útikalauz szolgáltatását, a Természetjáró túravezető alkalmazást. A Természetjáró applikáció az Európában jól ismert, német fejlesztésű Outdooractive programja alapján készült, mely mostantól magyar nyelven, hazai útvonalakkal, információkkal és extra tartalmakkal érhető el a szabadtéri aktív időtöltést kedvelők számára.

2018.06.21

Hírek | Belföld

A tanév lezárásával és a nyári szünet kezdetével egyre több diák vállal diákmunkát. Fontos, hogy a fiatalok a munka megkezdése előtt tájékozódjanak jogaikról és tisztában legyenek azzal, milyen feltételek mellett tudnak dolgozni.

2018.05.03

Hírek | Belföld

Több mint kétszeres mezőgazdasági kárkifizetés az extrém időjárás miatt. Az utóbbi években egyre nagyobb károkat okoz a mezőgazdaságban a hektikus, kiszámíthatatlan időjárás. 2017-ben a közel kétszer annyi növénybiztosítási kárbejelentés érkezett az elmúlt öt év átlagához viszonyítva.

2018.04.20

Hírek | Belföld

A magyarok zöme kifejezetten örül a munkanapok átrendezésével járó hosszabb hétvégéknek, minden hatodik ember külföldi utazást is tervez egy vagy akár több ilyen alkalommal is – derül ki a Groupama Biztosító idei felméréséből.

2018.02.05

Hírek | Belföld

A hazai telekommunikációs szektor egyik legdinamikusabban növekedő szegmense volt a műholdas internetszolgáltatás 2017-ben. Több mint 25%-kal többen kapcsolódtak a világhálóra a technológiával, mint egy évvel korábban. Ennek köszönhetően olyan helyekre is eljutott az internet, ahol más eszközökkel eddig nem volt elérhető.
2018.01.11

Hírek | Belföld

1990-ben az első szabad országgyűlési választásokon kinyilvánított népakarat április 8-án vált véglegessé. Az azóta eltelt időszakban fiataljaink újabb és újabb nemzedékei váltak értékes és nélkülözhetetlen részévé politikai nemzetünknek - írta Áder János. 

2018.01.02

Hírek | Belföld

2018-ban lényegesen kevesebbszer lehet majd találkozni autóutak és autópályák felüljáróiról, hídjairól sebességet mérő rendőrökkel. A 112Press információi szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítására 2018-ban nagyságrendekkel kevesebb alkalommal vezényelnek rendőröket sebességmérésre az autópályák, autóutak, osztott pályás utak hídjaira, felüljáróira. Ezeken a helyeken a fix telepítésű sebességmérő berendezések továbbra is működnek.

2017.12.28

Hírek | Belföld

Az új pénzmosás elleni szabályok alapján januártól okmányok nélkül fizethetjük be a csekkeket bankkártyás csekkbefizetéssel, adó, illeték, bírság csekkek és - 300.000 forintig - áru, szolgáltatás ellenértékének megfizetése esetén – derül ki a Magyar Posta csütörtöki sajtóközleményéből. 

2017.11.03

Hírek | Belföld

Átlagosan 15 százalékkal nőhetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjai a Netrisk.hu előzetes kalkulációja szerint, a Biztosítás.HU 8 és 30 százalék közötti átlagos drágulással számol. Az online biztosításközvetítők tájékoztatójukban felhívták a figyelmet, hogy csütörtökön elindult az év végi kötelezőkampány, a biztosítók közzétették ajánlott kötelező biztosítási díjaikat.

2017.10.03

Hírek | Belföld

A 18-29 év közötti korosztály úgy vélekedik, hogy előre láthatóan 66 éves korában vonulhat nyugdíjba, és átlagosan 18 évet fog nyugdíjasként tölteni – derült ki egy országos kutatásból. A megkérdezett fiatalok válaszaiból kiderül: 22 millió forintot kellene félretenniük a pénzügyileg stabil öregkorhoz.

2017.09.22

Hírek | Belföld

A magyaroknak alig több mint harmada vonulna teljesen vissza a nyugdíjkorhatár elérése után, ám a lehetőségek jóval szűkösebbek az elképzelésekhez képest: a megromlott egészségi állapot és a munkanélküliség gyakran meggátolja az időskori aktivitást. Az időben elkezdett takarékoskodás, és a megfelelő stratégia ugyanakkor hozzásegíthet az időskori anyagi biztonság eléréséhez.

 

2017.09.08

Hírek | Belföld

Harmadik alkalommal versengtek egymással a hazai fürdők. A közönségszavazáson 2017. június 1. és augusztus. 31 között, három kategóriában közel 200 fürdő mérettette meg magát. A szavazást a termalfurdo.hu szervezte a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A versenyben összesen 167 ezer szavazat érkezett. Zalai fürdő nincs az "érmesek" között!

2017.09.07

Hírek | Belföld

Egy hazai állásportál be akarja bizonyítani, hogy nem kell külföldre menni a jó munkahelyért. A munkahelyi közösséggel, a fejlődési lehetőséggel, a vezetőikkel, de leginkább a fizetésükkel elégedetlenek az itthoni munkavállalók, derült ki a Dreamjo.bs reprezentatív felmérésből.
2017.08.30

Hírek | Belföld

Második alkalommal hirdette meg idén fotópályázatát a MediaMarkt, melynek célja az volt, hogy
rávilágítson, nem kell profi fotósnak lennünk ahhoz, hogy jó minőségű képeket készítsünk. A
versenyen közel 8000 jelentkező összesen több mint 17 000 fotóval mérettette meg magát. A
nyertesek nevét tegnap, a Magyar Fotográfia Napján hirdették ki, az ünnepélyes díjátadóra pedig
szeptember második felében kerül sor.
2016.11.02

Hírek | Belföld

Egyre több otthont alakítanak át „idősbaráttá” állami támogatásból. Az építőiparra is hatást gyakorol az elöregedő társadalom: az időskorúak számának növekedése hajtja az ingatlanok idősbaráttá alakításának piacát. A felújítás értéke elérheti a milliós tételt is, ezért a vállalkozásoknak nem csak a fiatalok otthonteremtési terveire, de a nyugdíjasok igényeire is érdemes figyelni. Az érintetteknek jó hír, hogy ehhez is igénybe vehetnek állami támogatást.
2016.08.09

Hírek | Belföld

Nehéz szezonjuk van idén a hazai szőlőtermesztőknek. Az enyhe telet követően szőlőbetegségek sora jelent meg, tavasszal fagyok, nyáron pedig jégverések keserítették meg az ország több területén a gazdálkodók életét. A Syngenta szakmai rendezvényén elhangzott: a szüretig hátralévő időben nagyon kell figyelni a szőlőbetegségek megelőzésére és kezelésére, különösen a szürkerothadásra, amely hatalmas károkat okozhat a fejlődés utolsó szakaszában.
2016.05.23

Hírek | Belföld

A Magyarországon külföldiek sérelmére elkövetett élet, valamint vagyon elleni erőszakos bűncselekmények száma 2014-hez viszonyítva tavaly kissé nőtt, az azt megelőző pár évhez képest azonban még mindig kevesebb ilyen jellegű bűncselekmény volt hazánkban.

2016.05.18

Hírek | Belföld

Számos határozat született az utóbbi időben a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál (MKEH) utazásszervezők engedélyének visszavonásáról, mely részben a januárban életbe lépő jogszabályváltozásnak tudható be. Jelenleg körülbelül kétszázzal kevesebb utazási vállalkozó - utazásszervező és -közvetítő - van, mint az év elején.

2016.05.03

Hírek | Belföld

A cél, az hogy 100 ezer forintig készpénzes juttatást lehessen adni – ez a rész váltaná ki az Erzsébet-utalványt –, 100 ezer forint fölött, 450 ezres határig pedig csak a SZÉP-kártyára lehessen utalni - mondta Ruszinkó Ádám, a turizmusért felelős helyettes államtitkár a Vasárnapi Újságban.

2016.03.25

Hírek | Belföld

A Magyar Turizmus Zrt. tizenötödik alkalommal készítette el a Turizmus Magyarországon című statisztikai kiadványát a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közelmúltban publikált, kedvező tendenciákat jelző 2015. évi előzetes adatai alapján. Az online kiadványban a turizmus hazánk gazdaságában betöltött szerepéről és a magyarországi belföldi és beutazó turizmus legfontosabb jellemzőiről lehet olvasni.
2015.12.30

Hírek | Belföld

Januártól számos változás lép hatályba az adózással kapcsolatban, közülük a legjelentősebb, hogy az adóhatóság kategorizálja az adózókat, és eltérő eljárási szabályokat alkalmaz a megbízható és kockázatos adózókra.

2015.09.01

Hírek | Belföld

Úgy tűnik, semmiképpen nem veheti át 2016. január 1-től a kéményseprést a Katasztrófavédelem, így egyelőre minden marad a régiben. A hatalmas szakmai felzúdulás után kormányzati szinten annyi történt, hogy a tervezet általános vitája még március 18-án megtörtént, amikor is a további ügymenetet felfüggesztették és az őszi ülésszakra halasztották. A 6 hónapos felmondási idő miatt már biztosan nem lesz januári átalakulás.
2015.07.20

Hírek | Belföld

A SPAR Magyarország régóta elkötelezett támogatója a magyar dinnyetermesztésnek, és a szezon indulásával idén is mindent megtesz a gyümölcs népszerűsítéséért. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a görögdinnye forgalma az áruházláncnál az előző idényhez képest, az idei évben pedig a nemzetközi SPAR-hálózaton keresztül már Horvátországba és Szlovéniába is eljut a vásárlókhoz a magyar dinnye.
2014.10.15

Hírek | Belföld

Az Ökumenikus Segélyszervezet az árvízi helyzet kialakulása óta folyamatosan kapcsolatban van a helyszínen a legkritikusabb helyzetben lévő települések polgármestereivel és az illetékes hatóságokkal. Rédicsi, murarátkai és murakeresztúri családok kapnak egyenként 100ezer forintos utalványt.

2014.09.30

Hírek | Belföld

Kiírták a lakóingatlanok elavult, gyenge minőségű homlokzati nyílászáróinak cseréjére kiírt pályázatot.  Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan nyújthatnak be pályázatot. Az NFM szerint összesen 1,1 milliárd forinttal támogatják a lakások homlokzati nyílászáróinak cseréjét.
2014.09.25

Hírek | Belföld

A Shell közelmúltban közzétett rendhagyó felhívásában szeretné összegyűjteni a legszebb és legizgalmasabb hazai autós útvonalakat, amelyek majd egy nemzetközi összeállítás részeként bekerülhetnek a világ 100 legszebb útvonalai közé. Ebből az összeállításból pedig természetesen Nyugat-Dunántúl legszebb útvonalai sem hiányozhatnak. Itt a remek alkalom tehát, hogy Ön is megmutassa, régiónk különleges tájain autózni feledhetetlen élmény!
2014.09.22

Hírek | Belföld

Az állam 136 milliárd forintot ad a takarékszövetkezeti integrációhoz. A cél, hogy erős, hazai tulajdonú bankrendszer legyen Magyarországon, amely átlátható, biztonságos, és könnyen elérhető. Az integrációban 121 takarékszövetkezet érdekelt. A takarékszövetkezeti rendszer megújításának elsődleges célja, hogy a bankrendszer legalább 50 százaléka magyar kézben legyen, a haszon pedig az országban maradjon.

2014.03.24

Hírek | Belföld

Ipsos felmérés: A fogyasztó minőséget és hazai árut akar. A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy garantálja ezentúl, hogy az ezzel a jelzéssel ellátott sertéshúsok és sertéshús készítmények megbízható, felelős magyar gazdaságból származnak, előállításukat rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés kísérte, útjuk pedig az élőállattól a vásárlásig nyomon követhető.
2013.11.06

Hírek | Belföld

A mindennapi ügyintézést egyszerűsíti a kormányhivataloknál az a törvénymódosító csomag, amelyet kedden nyújtott be az Országgyűlés elé a közigazgatási és igazságügyi miniszter - közölte a tárca. A KIM közleménye azt írja: az előterjesztés a bűncselekmények áldozatait is segíti azzal, hogy az okmányok pótlásának költségeit a jövőben az állam átvállalja.

2013.05.06

Hírek | Belföld

Zalában is megkezdődtek a vetési munkák a Syngenta Élelmiszerlavina program keretében. A megyéből a Foglalkoztató Zala-KAR Nonprofit Közhasznú Kft., a Tudat Mezsgyéjén Alapítvány, valamint Csörnyeföld önkormányzata vesz részt a programban. Az idei pályázat keretében 4 település - Türje, Pakod, Szalapa, Zalabér önkormányzatának partnerségével pályázott a Foglalkoztató Zala-KAR Nonprofit Közhasznú Kft.

2013.01.28

Hírek | Belföld

Kutatás a gyermekeket veszélyeztető társadalmi problémák megítéléséről. A legtöbb felnőtt azt gondolja, hogy ma Magyarországon a szegénység veszélyezteti leginkább a gyermekeket, de azzal már nincsenek tisztában, hogy ez a szegénység akár a gyermekek éhezését is jelentheti.

2013.01.21

Hírek | Belföld

Manninger Jenő, a Zala Megye Közgyűlés elnöke a pályázat részleteit ismertető sajtótájékoztatón Hévízen elmondta: a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program balatoni üdülőkörzetre vonatkozó pályázatán a napokban 2,6 milliárd forintot osztottak ki Zalában, ebből közel 449 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Hévíz a Korok és Borok elnevezésű sétaút kialakítására.

2013.01.11

Hírek | Belföld

Gulyás Gergely fideszes képviselő szerint "adja magát a lehetőség", hogy egymáshoz igazítsák a 2014-es országgyűlési és EP-választások időpontjait, rá öt évre pedig az önkormányzati választásokkal lehetne összehangolni az uniós választásokat. Dönteni a köztársasági elnök fog.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat