Egerszeginfo logo

Hírek

2013.05.06

Zalai településeken is elindult az Élelmiszerlavina


Zalában is megkezdődtek a vetési munkák a Syngenta Élelmiszerlavina program keretében. A megyéből a Foglalkoztató Zala-KAR Nonprofit Közhasznú Kft., a Tudat Mezsgyéjén Alapítvány, valamint Csörnyeföld önkormányzata vesz részt a programban. Az idei pályázat keretében 4 település - Türje, Pakod, Szalapa, Zalabér önkormányzatának partnerségével pályázott a Foglalkoztató Zala-KAR Nonprofit Közhasznú Kft.

Twitter

A burgonya, szabadföldi paradicsom, erős paprika, konzervuborka vetőmagokat előosztották a település között.  A burgonyát már elültették, a palántákat a napokban ültetik a fóliasátrakba. A program keretén belül településenként 3-4 ember dolgozik. A megtermelt zöldségféléket a rászorulók és a programban dolgozók között osztják szét, mondta Martincsevics István ügyvezető.

A Tudat Mezsgyéjén Alapítvány önkéntesekkel dolgozik együtt. Mint megtudtuk: ők is elvetették a burgonyát. A programba bevonják az értelmi sérült embereket is, összesen 25 fő dolgozik a földterületen. A felajánlást fogyatékossággal élő emberek fogják majd kapni. Csörnyeföld Község önkormányzata is megkezdte az Élelmiszerlavina programban kapott vetőmagok, elsőként a burgonya vetését.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. A program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben zöldségeket termelnek, az előállított élelmiszert pedig odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek.

A Syngentáról

A Syngenta a világ egyik vezető vállalata, 90 országban van jelen és mintegy 27.000 munkatársa van.  Elkötelezett célunk, hogy életre keltsük a növényekben rejlő lehetőségeket. Világszínvonalú tudományos eredményeink, globális hálózatunk, és partnereink iránti elkötelezettségünk képessé tesz minket arra, hogy növeljük a növények termőképességét, elősegítve ezzel az emberek egészségének és életszínvonalának javulását, miközben tudatosan óvjuk környezetünket. További információért keresse fel a 
www.syngenta.hu honlapot.

 

 

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat