Egerszeginfo logo

"Mindig arra gondolj, hogy saját eltökéltséged arra, hogy sikeres légy, fontosabb bármi másnál." Abraham Lincoln



Banner
Banner


Hírek

2013.02.07

Szavazzon a város és Európa fájára!


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. szavazást hirdet a "A város fája!" kiválasztásának céljából. A listában szereplő 10 db fára a voksokat 2013. március 31-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatal portáján lévő szavazócédulán vagy a www.vgkft.hu ill. a www.facebook.com/vgkft oldalon. Szavazhatnakaz  Európai Év Fája versenyben is.

Twitter

1.Göcsej Múzeum előtti platánfa

2.Városi Bíróság előtti platánfa

3.Dózsa ligetben lévő platánfa

4.Göcsej Palatinus Étterem udvarán lévő kőrisfa

5.Olai temetőben lévő hársfa

6.Szenterzsébet hegyi szelídgesztenye

7.Alsóerdő tölgyfa

8.Bajcsy- Zsilinszky téren lévő atlasz cédrus

9.Göcseji úti vadkörtefa

10.Erkel Ferenc utcában lévő mamutfenyő

A  legtöbb három szavazatot kapott pályázat közül szakmai zsűri dönti el, hogy 2013-ban melyik egyed legyen a győztes amit a szervezők beneveznek az országos „Év fája” versenybe.

 

Február végéig egy másik magyar érdekeltségű fára is szavazhat az Európai Év Fája Versenyben. Az egri Termálfürdő területén több fafaj egyedei élnek, melyek a speciális mikroklíma miatt gyorsan fejlődnek, nagyra nőnek. E különleges fák közül az Év Fája versenybe egy platánt neveztek a helybéliek, mely az altalaj jó vízellátottsága miatt nagyon jól érzi magát.

A szájhagyomány szerint az egri vár 1552. évi török ostrománál, Ali budai pasa és Ahmed nagyvezír ennek a fának az árnyékából irányította a török sereget. De a legenda sajnos nem igaz: a fát valószínűleg az Eszterházy Károly püspöksége idején telepített platánokkal együtt ültették.

A nevezők nagyon vigyáznak a fürdő területén élő fákra, a kezelési munkákba a fa mérete miatt a tűzoltóság is besegít. A fa 1978 óta védett.

Itt szavazhatnak: http://www.treeoftheyear.org/

Az Európai Év Fája Versenyben résztvevő hat fa különleges erővel bír: összetartják a körülöttük élőket, azt a közösséget, mely ebbe a versenybe is eljuttatta őket. Olvassa el a versenyző fák rövid történetét és szavazzon az Önnek legkedvesebbre! (A fák profiljai közt az előző/következő billentyűvel tud váltani). A szavazás 2013. 02. 28-ig tart, mely időszak utolsó hetében a szavazás állása titkos lesz. A végeredményt 2013. március elsején teszik közzé.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat