Egerszeginfo logo

"Mindig arra gondolj, hogy saját eltökéltséged arra, hogy sikeres légy, fontosabb bármi másnál." Abraham Lincoln



Banner
Banner


Hírek

- Tudomány

2016.09.27

Hírek | Tudomány

Tudományos Esték címmel indít közös előadássorozatot a Göcseji Múzeum és a Zalaegerszegi Televízió. A programot szeptember 28-án (szerdán) 17.00 órakor Havasi Bálint régész „A titokzatos kelták régészeti hagyatéka Zalában”című előadása indítja. A program háromhetente várja az érdeklődőket a múzeum Kisfaludi termében.
2016.01.02

Hírek | Tudomány

Ha valamiben változtatni akar az életén, tény, hogy az elején nehéz lesz. Amennyiben viszont kitart hat hétig, az új szokások képesek rögzülni, és onnan visszatekintve már nem is fogja érteni, miért nem kezdte el korábban. Tim Bono, a Washington Egyetem pozitívpszichológia-tanára összeszedett 10 olyan magatartást, illetve viselkedésformát, amelyek révén közelebb kerülhet a jókívánság lényegéhez, és valóban boldogabb lehet.

2015.12.20

Hírek | Tudomány

Szenteste egy hatalmas aszteroida közelíti meg a Föld-Hold rendszert, becsapódástól azonban nem kell tartani. A 2003 SD220 névre hallgató objektum december 24-én lesz „legközelebb” bolygónkhoz – körülbelül 11 millió kilométerre a Földtől, a becsapódás tehát elképzelhetetlen – írja az EarthSky csillagászattal foglalkozó weboldal.

2015.09.27

Hírek | Tudomány

Szuperholdnak nevezik (a csillagászokon kívül mindenki) azt, mikor a Hold a Föld körüli, ellipszis alakú pályájának a Földhöz legközelebb eső szakaszán van, ez most hétvégén mindössze 356 876 kilométert jelent majd.  Aszámítások szerint 14 százalékkal nagyobbnak, és egy kicsit, nagyjából 30 százalékkal fényesebbnek tűnik majd, mint úgy általában a teliholdak tűnni szoktak.

2013.06.16

Hírek | Tudomány

A sikertörténet mögött egy magyar újságíró, Bíró László áll, aki hetven éve szabadalmaztatta a golyóstollat Argentínában, és hetvenöt éve kapott szabadalmat Magyarországon. A nagyszerű találmányt a világ sok országában birónak nevezik, évente sok száz millió darabot adnak el belőle, a legnagyobb gyártó, a BIC 2005-ben adta el az százmilliárdodik BIC

2013.06.04

Hírek | Tudomány

Ez nem a Trianon előtti időket idézi, hanem Massimo Pietrobon készítette azt a nem mindennapi térképet, amelyen a 250 millió éve létezett szuperkontinensre, a Pangeára helyezi rá  a mai világ politikai térképét. Az eredeti térképre ránagyítva örömmel látjuk, hogy Magyarország déli határait a hatalmas Tethys-óceán nyaldossa.

2013.05.09

Hírek | Tudomány

Gyűrűs napfogyatkozás lesz Ausztrália és a Csendes-óceán felett. A ritka jelenséget csütörtökről péntekre virradóra élőben is követhetjük a neten. A napfogyatkozás közvetítése magyar idő szerint csütörtökön, 23.30-kor kezdődik a Space.com portálon. Ausztráliában és a Csendes-óceánon akkor helyi idő szerint már péntek délelőtt lesz.
2012.12.18

Hírek | Tudomány

A NASA olyannyira biztos abban, hogy nem lesz világvége december 21-én, hogy egy héttel korábban megjelentette ezzel kapcsolatos, december 22-i cikkét. Az ürkutatási szervezet a sok félrevezető információ miatt adott ki nyilatkozatot.
2012.11.07

Hírek | Tudomány

A kerítés nem szögesdrótból készülne, hanem radarjelekből állna, és a célja az egyre szaporodó űrszemét kordában tartása lenne. A közelmúltban az első magyar műhold, a Masat-1 is veszélybe került egy űrszemét miatt. A radarrendszer feladata az lesz, hogy az apróbb darabokat a jelenleg elérhetőnél nagyobb magasságban is észrevegye.

Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat