Egerszeginfo logo

A város büszkesége és szégyene

Nyitott szemmel jársz a városban? Láthatsz dicséretes, de szégyenteljes dolgokat is. Portálunkon megoszthatod pozitív és negatív élményeidet is az olvasókkal és az illetékesekkel. Online rovatunkban fotóval és rövid leírással beszámolhatsz arról, amire büszkék lehetünk mi városlakók, de megmutathatod az arcpirító, szégyenteljes témákat is. Légy Te is a városunk menüpont szerkesztője, töltsed fel bátran az általad dicséretesnek, vagy éppen szörnyűnek tartott egerszegi látványokat, illetve történéseket. Természetesen személyt, vagy közösséget sértő bejegyzéseket beküldeni TILOS!

Városi "látványosság" beküldése

A "látványosság" adatai:
*Címe:
*Kategóriája:
*Leírás:
*Kép:
Személyes adatok (ezek nem fognak megjelenni a feltöltött "látványosság" mellett):
*Ön neve:
*E-mail cím:
Az email címet pontosan add meg, mert a feltöltés véglegesítéséhez aktivizálnod kell a "látványosságodat", melyet az itt megadott email címre küldött üzenet segítségével tehetsz meg!
  • Az adatok valódiságáért a feltöltő felel, a portálüzemeltető (For Signo Kft.) semmilyen felelősséget nem vállal a feltöltött adatokat illetően.
  • A feltöltő az alábbi jelölőnégyzet bepipálásával elismeri, hogy mindennemű felelősség őt terheli, és vállalja a következményeket is!
  • A feltöltött képért semmilyen jogi követeléssel nem lehet élni a portálüzemeltető irányában, ennek felelőssége a feltöltőt terheli.
  • Az itt nem említett feltételekben a jogi nyilatkozatunk az irányadó.
Elfogadom a feltételeket!
:: Küldés ::


Rendezés: Dátum alapján (növekvő, csökkenő); Megnevezés alapján (növekvő, csökkenő)
1 2 3
KövetkezőUtolsó
Büszkeségünk

Új országos hírű játszótér városunkban

Játékban együtt - korlátok nélkül - a mottója városunk új büszkeségének. Mint már korábban beszámoltunk róla híreinkben, a Bóbita Játszóteret gyermeknapkor avatták fel ünnepélyes keretek között. A Bóbita Játszótér Zalaegerszeg Kertváros városrészén, az Apáczai téren (az Apáczai ÁMK és a Nyitott Ház Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Intézet szomszédságában) került kialakításra. Ez Magyarország első integrált játszótere. Ennek megfelelően az országos médiákban is jelentős teret kapott a játszótér avatása. Most már csak abban kell bíznunk, hogy a gyönyörű létesítmény rendeltetésszerűen használják a sérült és egészséges gyermekek és a vandálok messze elkerülik a Bóbitát.
2008.06.04
Büszkeségünk

Új játszótér Landorhegyen

Dicséretes, hogy az utóbbi időben egyre több biztonságos játszótér épül városunkban.
A közelmúltban avatták fel a Landorhegyi út 32-34.sz házak (két tízemeletes) között a minden igényt kielégítő bekerített játszóteret.
A játszóteret - mint oly sok másikat Zalaegerszegen - Bubicsné Pethő Ibolya tervezte. A kivitelezést a Játszótérépítő Kft. végezte a LÉSZ Kft. közreműködésével.
Gratulálunk a tervezőnek és a kivitelezőknek!
Most már csak arra kell felügyelni, hogy a vandálok nehogy birtokukba vehessék a létesítményt.

2007.08.22
Szégyenünk

Szégyenfolt az Azáleás völgyben

Városunk büszkesége sok-sok látogatót vonz májusban. Ilyenkor teljes pompájukban illatoznak és virágoznak a rododendronok. A városüzemeltetés és az Erdészet nagyon sokat tett azért, hogy a jövőben is élvezhessék városunk polgárai és a Zalaegerszegre látogató turisták is ezt a csodát. Új növényeket telepítettek, biztonsági őr óvta a környezetet. Néhány dohányzó felelőtlen embertársunk azonban ebbe a fantasztikus völgybe is sikeresen belerondított. Az esőbeálló pihenőpadja és asztala környékén eldobott cigaretta csikkek sokasága éktelenkedik. Néhány dohányos ámokfutó viselkedése sok-sok látogató megbotránkozását okozva lett a völgy szégyenfoltja. Talán egy-két hamutartó elhelyezése segíthetne megmutatni azt a helyet, ahova igyekezhetnének elhelyezni csikkjeiket a tanulékonyabb környezetszennyezők.
2012.05.22
Büszkeségünk

Parkerdei játszótér és tornapálya

Ismét egy újabb, gyönyörű környezetben létesült játszótérrel gazdagodott városunk.

A Park Center üzletlánc tervezésekor született a döntés, ( az erdészet segítségével), egy új, az uniós szabványoknak megfelelő játszótér kialakításáról, mellette pedig egy korszerű, minden igényt kielégítő sportterülettel.

Az önkormányzat közel 5,9 millió forintot fordított a beruházásra. Így városunknak van egy új, biztonságos, a családok számára igazi programot nyújtó létesítménye, ami ugyan nem vetekszik a szombathelyi Kalandparkkal, de az első lépésként igazán dicséretes, hiszen tovább fejleszthető.

Teljesen más léptékű, mint az alsóerdei civil kezdeményezéssel megalkotott erdei tornapálya (amit korábban már fotógalériánkban is bemutattunk).
Ez már az EU szabványoknak és előírásoknak mindenben megfelel, ahol a gyermekek és a szülők is szórakozhatnak, sportolhatnak.
A városvezetés reményei szerint a jövőben folytatódhat a fejlesztés.
Az Erdészet a művelésből való kivonás mellett új facsemeték ültetésével is hozzájárult a város új büszkeségének megalkotásához.
Köszönet a projekt minden aktív résztvevőjének.
2007.11.07
Szégyenünk

Padtemető az Alsóerdőn

Mint a "Büszkeségünk" rovatban már beszámoltunk, az Alsóerdő bevezető szakaszán rendezett, szép környezetben sétálhatunk, azonban tovább haladva már más látvány fogad bennünket.
Az egykor szebb napokat látott kerékpárút bizony már enyhén szólva is megviselt állapotban várja a gyalogosokat és kerékpározókat. Az aszfalt töredezett, az út széleit már "elhódította" a természet, egyre szűkebb az aszfaltcsík. 10 éve még megpihenhettünk az út mellett elhelyezett padokon, most azonban már csak a beton- és falábak "éktelenkednek". Sajnálatos, hogy szemetest csak a Napközis Tábor két bejáratánál találni, hiszen onnan még nagyon messze van az Aranyoslap és a többi hétvégi házas terület. Egy papír zsebkendőt, vagy bármi más szemetet hosszú kilométereken át nem lehet eldobni, illetve el lehet, de akkor úgy néz ki, mint általában, amíg diákok, vagy a Városgazdálkodás össze nem gyűjti azokat.

Még ennél is áldatlanabb állapotok uralkodnak az Aranyoslapon.
Az egykori családos pihenőhely és játszópark ma már teljesen az enyészeté lett.
Padokról és játszótárgyakról itt már nem is beszélhetünk. Minden széttörve, a gaztengerbe bújva várja a "nem szívesen" látogatókat. A kis tavat és környékét is lassan visszafoglalja a természet és már csak pocsolya lesz belőle. A széttört, elkorhadt szemetesek miatt sajnos lassan szeméttelepnek használják egyesek a területet.

Szóval az Erdészet és a város összefogásával jó volna ismét szebbé varázsolni ezt a gyönyörű környezetet, hiszen kevés helység büszkélkedhet ilyen szép erdős tájjal.
Az etalon lehetne az Erdőgyöngye környéke.
2007.08.30
1 2 3
KövetkezőUtolsó
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat