Egerszeginfo logo

A város büszkesége és szégyene

Nyitott szemmel jársz a városban? Láthatsz dicséretes, de szégyenteljes dolgokat is. Portálunkon megoszthatod pozitív és negatív élményeidet is az olvasókkal és az illetékesekkel. Online rovatunkban fotóval és rövid leírással beszámolhatsz arról, amire büszkék lehetünk mi városlakók, de megmutathatod az arcpirító, szégyenteljes témákat is. Légy Te is a városunk menüpont szerkesztője, töltsed fel bátran az általad dicséretesnek, vagy éppen szörnyűnek tartott egerszegi látványokat, illetve történéseket. Természetesen személyt, vagy közösséget sértő bejegyzéseket beküldeni TILOS!

Városi "látványosság" beküldése

A "látványosság" adatai:
*Címe:
*Kategóriája:
*Leírás:
*Kép:
Személyes adatok (ezek nem fognak megjelenni a feltöltött "látványosság" mellett):
*Ön neve:
*E-mail cím:
Az email címet pontosan add meg, mert a feltöltés véglegesítéséhez aktivizálnod kell a "látványosságodat", melyet az itt megadott email címre küldött üzenet segítségével tehetsz meg!
  • Az adatok valódiságáért a feltöltő felel, a portálüzemeltető (For Signo Kft.) semmilyen felelősséget nem vállal a feltöltött adatokat illetően.
  • A feltöltő az alábbi jelölőnégyzet bepipálásával elismeri, hogy mindennemű felelősség őt terheli, és vállalja a következményeket is!
  • A feltöltött képért semmilyen jogi követeléssel nem lehet élni a portálüzemeltető irányában, ennek felelőssége a feltöltőt terheli.
  • Az itt nem említett feltételekben a jogi nyilatkozatunk az irányadó.
Elfogadom a feltételeket!
:: Küldés ::


Rendezés: Dátum alapján (növekvő, csökkenő); Megnevezés alapján (növekvő, csökkenő)
ElsőElőző
1 2 3
KövetkezőUtolsó
Büszkeségünk

Alsóerdő ékköve az Erdőgyöngye

Érdekes kontrasztra lelhetünk, ha az Alsóerdő kerékpár- és gyalogosútján sétálunk.
Alig elérjük az erdő határát, az Erdőgyöngye panzió és étterem gyönyörű épülete és gondozott környezete tárul elénk. Örökzöldek, sziklakertek, virágok, szökőkút, térburkolat, fából készült padok és szeméttárolók és jó levegő fogad bennünket. Szinte hívogat a sok szépség és a kellemes környezet. Aki betér az étterembe, ott is kedvességgel, segítő készséggel és olyan kiszolgálással találkozik, amit városunkban kevés helyen tapasztalhat. Nem véletlenül lett az idén az Erdőgyöngye az ?Év vendéglátóhelye? megtisztelő cím tulajdonosa városunkban.
Büszkék lehetünk erre a vendéglátó egységre.
A kontraszt lényege azonban, hogy néhány méterrel tovább haladva a Napközis Tábor környékén már sajnos csak a Szégyenünk rovatba való látvánnyal találkozhatunk.


2007.08.30
Szégyenünk

Padtemető az Alsóerdőn

Mint a "Büszkeségünk" rovatban már beszámoltunk, az Alsóerdő bevezető szakaszán rendezett, szép környezetben sétálhatunk, azonban tovább haladva már más látvány fogad bennünket.
Az egykor szebb napokat látott kerékpárút bizony már enyhén szólva is megviselt állapotban várja a gyalogosokat és kerékpározókat. Az aszfalt töredezett, az út széleit már "elhódította" a természet, egyre szűkebb az aszfaltcsík. 10 éve még megpihenhettünk az út mellett elhelyezett padokon, most azonban már csak a beton- és falábak "éktelenkednek". Sajnálatos, hogy szemetest csak a Napközis Tábor két bejáratánál találni, hiszen onnan még nagyon messze van az Aranyoslap és a többi hétvégi házas terület. Egy papír zsebkendőt, vagy bármi más szemetet hosszú kilométereken át nem lehet eldobni, illetve el lehet, de akkor úgy néz ki, mint általában, amíg diákok, vagy a Városgazdálkodás össze nem gyűjti azokat.

Még ennél is áldatlanabb állapotok uralkodnak az Aranyoslapon.
Az egykori családos pihenőhely és játszópark ma már teljesen az enyészeté lett.
Padokról és játszótárgyakról itt már nem is beszélhetünk. Minden széttörve, a gaztengerbe bújva várja a "nem szívesen" látogatókat. A kis tavat és környékét is lassan visszafoglalja a természet és már csak pocsolya lesz belőle. A széttört, elkorhadt szemetesek miatt sajnos lassan szeméttelepnek használják egyesek a területet.

Szóval az Erdészet és a város összefogásával jó volna ismét szebbé varázsolni ezt a gyönyörű környezetet, hiszen kevés helység büszkélkedhet ilyen szép erdős tájjal.
Az etalon lehetne az Erdőgyöngye környéke.
2007.08.30
Szégyenünk

A Keresztury tér két arca

Van egy gyönyörű terünk, úgy hívják, hogy Keresztury Dezső tér (a régi Centrum tér).
Térkővel burkolva, örökzöldekkel, virágokkal beültetve, tényleg lehetne büszkeségünk is, ha nem ?éktelenkedne? a közepében a rozsdás, ronda régi kandeláber.
A Széchenyi téri és Kossuth utcai rekonstrukció során kicserélték csodálatos világítóoszlopokra az összes utcai lámpát. Ez azonban a rendíthetetlen ólomkatona mintájára ott áll a régmúltat idézve, mert elfelejtették a többivel együtt cserélni.
Szeretnénk az illetékesek figyelmét felhívni arra, hogy a következő ütem során ne feledkezzenek meg a cseréről.
Ugyanitt egy másik balesetveszélyes körülményt is ajánlunk a Centrum Áruházat üzemeltető tulajdonosok figyelmébe, mégpedig-, hogy a tér felöli bejárat előtt a régi térburkolat feltöredezett, mozog és nagyon botlásveszélyes. Néhol már a fű is nő a burkolólapok között.
A szép tér szégyene ez az iszonyú állapotban lévő bejárati rész is.

2007.08.27
Szégyenünk

A Városi címerház is a vandálok áldozata

Az egykori Lenin szobor helyére épített, mesterséges kis dombon, oszlopokon nyugvó tető alatt kocka alakú kövön kifaragva látható városunk címere. A padlózatban két körcikk alakú márványtáblán vésett szöveg:
EGERSZEGEN AZ 1200-AS ÉVEKBEN MÁRIA MAGDOLNÁNAK SZENTELT TEMPLOMOT ÁLLÍTANAK ÉS ZALAEGERSZEG ELSŐ ÍRÁSOS EMLÍTÉSE 750. ÉVFORDULÓJÁN ÁLLÍTTATTÁK A VÁROS POLGÁRAI 1247 - 1997

Manapság ráírhatnánk:
Élt 10 évet! Lerombolták a városunk senkit és semmit nem tisztelő ifjú erősemberei, akik telefirkálták, szemetelték, sőt ?szükségüket? is e helyen végezték, de hát nem tehetnek róla azok akiket anno fejre ejtettek. Béke poraira!

Pedig egykor nagystílű tervek voltak a műalkotással kapcsolatban:
Az 1996-ban megfogalmazott terv szerint e helyről indult volna egy olyan kanyargós sétaút, amely mentén a város történetének fontosabb eseményeire utaló jelek kerültek volna. A tervből 2001-ig csak IV. Béla király szobra készült el. A címerház helyén állították fel 1970-ben Marton László Lenin-szobrát. A ma is meglévő, azóta némileg átformált kis dombon magas, négyzetes kőoszlopon állt Lenin bronzból formált, életnagyságnál nagyobb alakja. 1991 óta raktárban van.
2007.08.23
Szégyenünk

"Bombatámadás" a főtéri nyilvános WC-ben

Korábban már a híreinkben is beszámoltunk róla. hogy milyen szörnyű állapotban van az egyetlen városközponti nyilvános illemhely.

Már a lépcsők állapota a kéz- és lábtörést vetíteti elénk, de odalenn a technika csúcsával találkozhatunk. A férfi illemhely két fülkéje közül az egyik ragasztószalagokkal van elzárva a szükséget érzők elől. A másikban, pedig természetesen nem működik az érintőgombos öblítés, sőt a kézmosó sem.
A női WC-be invitálják tisztálkodni a férfiakat-, az öblítés a férfiszakaszon pedig úgy működik, hogy erősen be kell nyomni a zárhatatlan ajtót és automatikusan zúdul a víz.
A XXI. század technikai vívmánya Zalaegerszegen. Elképzelhető, hogy milyen fantasztikus élménnyel gazdagodva távoznak azok az idegenek, akik kénytelenek meglátogatni az "illemhelyet". Nem illendő elmenni szó nélkül a város szívében lévő "intézmény" állapota mellett.
Az egyetlen pozitívuma a tisztaság, köszönhetően a lelkiismerettel dolgozó hölgyeknek, akik készséggel kalauzolják is a vendégeket.
Ajánljuk figyelmébe az üzemeltető Kontakt Humán KHT-nek, de a városvezetésnek is.
2007.08.22
ElsőElőző
1 2 3
KövetkezőUtolsó
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat