Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Kölcsey múzsája


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Kölcsey múzsája

Készítette:
Farkas Ferenc
Dátum:
2005
Helye:
Kölcsey Ferenc Gimnázium udvara

Az 50 éves jubileumát ünneplő zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium udvarán került felavatásra Farkas Ferenc szobrászművész "Kölcsey múzsája" című alkotása, mellyel az iskola a névadó költő előtt kíván tisztelegni.
Dr. Kostyál László művészettörténész Farkas Ferenc eddigi munkásságát méltatva utalt rá, a szobrászművészt a reneszánsz és klasszikus figurafelfogás jellemzi, ám a belső késztetés mégis eltér mindezektől. Míg a reneszánsz a harsogó életigenléséről híres, addig Farkas Ferenc szobrai inkább melankolikusak, belső bölcsesség árad belőlük. Kölcsey múzsája már a 25. köztéri alkotása művésznek. Kostyál szerint Farkas Ferenc azért ilyen népszerű, mert portréi, megformált történelmi vagy irodalmi figurái többek, mint puszta dokumentációk. Élet és lélek van a szobrokban, s az alakok úgy élnek, ahogy azt az alkotó látja.:: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

Minden másodperc számít!

2021.11.25

Hírek | Helyi hírek

Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.

IDÉZET

2021.11.22

Hírek | Hirdetés

Fasort ültetett az E.ON Zalaegerszegen

2021.11.19

Hírek | Helyi hírek

Zalaegerszeg önkormányzatával együttműködésben az E.ON Hungária Csoport negyven kőrisfa csemetét ültetett el a Belső Elkerülő utca mentén. A fafajta különösen szép, szabályos koronát nevel, ennek nyomán az érintett területen megújul és egységes lesz az utcakép.

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021.11.19

Hírek | Helyi hírek

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat