Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Myrai Szent Miklós


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Myrai Szent Miklós

Készítette:
Farkas Ferenc
Dátum:
2006
Helye:
A Piac mellett, a Sütő u. sarkán

A szoborcsoport tematikáját a hely funkciója, az ott folyó tevékenység alakította. Bari, vagy más nevén Myrai Szent Miklós a kereskedők, tengerészek, tanulók, gyermekek, leányok, foglyok, pékek, gyógyszerészek és jogászok védőszentje. Életében (270-350) szent életéről hírsült el, és isteni jelre választották Myra város püspökévé. Számos csoda fűződik a nevéhez: gabonacsoda, tenger lecsillapítása, három leány hozománya, három katona megmentése a kivégzéstől- többek között. Kultusza a 9-10. századtól terjed el Európában. Több, a gyermekekkel kapcsolatos csodatétele folytán vált személye a jóságos, ajándékot osztó, jutalmazó Mikulássá.
A csoport erre a mozzanatra utal a "zsák" felé nyúló gyerekalakkal. A kompozíció anyaga samott, magas hőfokon égetve, mérete cca. 170-190 cm.:: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

Kórházban lenni gyermekként nehéz, de a KalanDobozz segít benne

2022.11.16

Hírek | Helyi hírek

A kórházi fehér falak, a sok ismeretlen, bizonytalan, olykor félelmetes új helyzet és a betegségekkel együtt járó bizonytalanság felnőtt emberek számára is sok stresszt és szorongást okoz. Játékos fejlesztő dobozt alkotott meg az Amigos a gyerekekért Alapítvány.

Emléktáblát avattak az Alsóerdei Sport- és Élményközpontban

2022.11.14

Hírek | Helyi hírek

Az önkormányzat ezzel a gesztussal az Erdei Színház, a Napközis valamint a Göcseji Vándor Táborok előtt tiszteleg.

A téli madáretetés 5 alapszabálya

2022.11.07

Hírek | Általános

A madáretetés során egyszerre gazdagodhatunk a madármegfigyelés örömével, valamint segíthetünk a madaraknak, hogy könnyedén átvészeljék a telet. Ahhoz azonban, hogy segítsünk, és ne okozzunk bajt, fontos, hogy néhány egyszerű szabályt betartsunk. Lássuk, melyek ezek!

Emlékezzünk meg biztonságban elhunyt szeretteinkről

2022.11.01

Hírek | Helyi hírek

A napokban egyre többen látogatnak el a sírkertekbe, ebben az időszakban megemelkedik a temetői tüzek száma, de a lakásokban meggyújtott mécsesek, gyertyák is veszélyt jelenthetnek. Tavaly ilyenkor tíz temetőben keletkezett tűz, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. Emellett minden évben előfordul, hogy egy Mindenszentek vagy Halottak napja alkalmából meggyújtott gyertya miatt teljesen kiég egy lakás.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat