Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Kálvária


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Kálvária

Készítette:
Hadnagy György
Dátum:
1996
Helye:
Jánka hegy

A két világháború közt emelt, fafaragással is díszített haranglábat 1995/96-ban a környéken lakók-birtokosok összefogásával újra alkották, melléje kis kápolnát építettek, s ide Hadnagy György stációszobrokat készített. A fából faragott szobrok fehérre festett betonalapzaton, ugyancsak fehér, előre ívelt háttér előtt állanak. (Stáció: Jézus keresztútját, halálát megörökítő 14 jelenet képi ábrázolása, a római katolikus vallásban nagyböjti ájtatosság színhelye. Legtöbbször templomok belső falára helyezett képek alkotják.):: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

Minden másodperc számít!

2021.11.25

Hírek | Helyi hírek

Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.

IDÉZET

2021.11.22

Hírek | Hirdetés

Fasort ültetett az E.ON Zalaegerszegen

2021.11.19

Hírek | Helyi hírek

Zalaegerszeg önkormányzatával együttműködésben az E.ON Hungária Csoport negyven kőrisfa csemetét ültetett el a Belső Elkerülő utca mentén. A fafajta különösen szép, szabályos koronát nevel, ennek nyomán az érintett területen megújul és egységes lesz az utcakép.

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021.11.19

Hírek | Helyi hírek

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat