Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Fekvő nő


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Fekvő nő

Készítette:
Szabó Iván
Dátum:
1962
Helye:
Külső Kórház udvara

Mészkőből faragott, az életnagyságot meghaladó nagyságú, fekvő, bal könyökére támaszkodó pihenő nőalak, alacsony talapzatával együtt egyetlen kőtömbből kifaragva. A téma választását nyilván az is indokolta, hogy a kórház 1962-ben elkészült épülete kezdetben tüdőszanatóriumként működött.
Szabó Iván szobrászművész Budapesten született 1913-ban, 1950-1981 között a Képzőművészeti Főiskola tanára volt, egy időben jelentős szerepe volt a magyar néptánc mozgalomban is. 1998-ban halt meg. Zalaegerszegen ez az egy műve áll.

Forrás: Németh József - Egerszegi örökség:: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

Minden másodperc számít!

2021.11.25

Hírek | Helyi hírek

Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.

IDÉZET

2021.11.22

Hírek | Hirdetés

Fasort ültetett az E.ON Zalaegerszegen

2021.11.19

Hírek | Helyi hírek

Zalaegerszeg önkormányzatával együttműködésben az E.ON Hungária Csoport negyven kőrisfa csemetét ültetett el a Belső Elkerülő utca mentén. A fafajta különösen szép, szabályos koronát nevel, ennek nyomán az érintett területen megújul és egységes lesz az utcakép.

Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021.11.19

Hírek | Helyi hírek

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat