Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Olajkutatók


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Olajkutatók

Készítette:
Grantner Jenő
Dátum:
1970
Helye:
Kovács Károly tér-Balatoni út sarkán az épületen

Az épület kővel burkolt északi falára, egy-egy kőkonzolra helyezett férfi, illetve nő életnagyságnál némileg nagyobb bronzalakja. A férfi nagy lendülettel hosszabb botot? geodéziai kitűző karót? emel magasba, a kissé lentebb elhelyezett női figura statikusabb, zártabb mozdulatú, bal kezével talán kitűző műszert tart.
A témaválasztást indokolja, hogy a lakóházat a zalai kőolajiparban érdekelt vállalatok építették, s első lakóinak többsége a kőolajiparban dolgozott.
Grantner Jenő szobrászművész: Bp. 1907-Bp. 1983. A városban ez az egyetlen alkotása, az országban sok műve áll, legközelebb Nagykanizsán a Család c. szobra.

Forrás: Németh József - Egerszegi örökség


:: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

Kórházban lenni gyermekként nehéz, de a KalanDobozz segít benne

2022.11.16

Hírek | Helyi hírek

A kórházi fehér falak, a sok ismeretlen, bizonytalan, olykor félelmetes új helyzet és a betegségekkel együtt járó bizonytalanság felnőtt emberek számára is sok stresszt és szorongást okoz. Játékos fejlesztő dobozt alkotott meg az Amigos a gyerekekért Alapítvány.

Emléktáblát avattak az Alsóerdei Sport- és Élményközpontban

2022.11.14

Hírek | Helyi hírek

Az önkormányzat ezzel a gesztussal az Erdei Színház, a Napközis valamint a Göcseji Vándor Táborok előtt tiszteleg.

A téli madáretetés 5 alapszabálya

2022.11.07

Hírek | Általános

A madáretetés során egyszerre gazdagodhatunk a madármegfigyelés örömével, valamint segíthetünk a madaraknak, hogy könnyedén átvészeljék a telet. Ahhoz azonban, hogy segítsünk, és ne okozzunk bajt, fontos, hogy néhány egyszerű szabályt betartsunk. Lássuk, melyek ezek!

Emlékezzünk meg biztonságban elhunyt szeretteinkről

2022.11.01

Hírek | Helyi hírek

A napokban egyre többen látogatnak el a sírkertekbe, ebben az időszakban megemelkedik a temetői tüzek száma, de a lakásokban meggyújtott mécsesek, gyertyák is veszélyt jelenthetnek. Tavaly ilyenkor tíz temetőben keletkezett tűz, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. Emellett minden évben előfordul, hogy egy Mindenszentek vagy Halottak napja alkalmából meggyújtott gyertya miatt teljesen kiég egy lakás.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat