Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Munkácsy Mihály szobra


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Munkácsy Mihály szobra

Készítette:
Palotay Gyula
Dátum:
1974
Helye:
Munkácsy M. Szakközépiskola (Gasparich Márk u.)

Négyzetes kőtalapzaton álló, mészkőből faragott mellszobor. Elhelyezését indokolta, hogy a korábban csak számmal megjelölt oktatási intézmény (407. számú Szakmunkásképző Iskola) felvette Munkácsy Mihály nevét.
Munkácsy Mihály (1844-1900) festőművész, a magyar nemzeti művészet egyik legjelentősebb realista mestere. Palotay Gyula szobrászművész Budapesten született 1911-ben, több évet élt külföldön, zeneművészként is ismert volt. Elsősorban épületplasztikákat, portrészobrokat készített. Zalaegerszegen ez az egyetlen köztéri műve.

Forrás: Németh József - Egerszegi örökség


:: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

Kórházban lenni gyermekként nehéz, de a KalanDobozz segít benne

2022.11.16

Hírek | Helyi hírek

A kórházi fehér falak, a sok ismeretlen, bizonytalan, olykor félelmetes új helyzet és a betegségekkel együtt járó bizonytalanság felnőtt emberek számára is sok stresszt és szorongást okoz. Játékos fejlesztő dobozt alkotott meg az Amigos a gyerekekért Alapítvány.

Emléktáblát avattak az Alsóerdei Sport- és Élményközpontban

2022.11.14

Hírek | Helyi hírek

Az önkormányzat ezzel a gesztussal az Erdei Színház, a Napközis valamint a Göcseji Vándor Táborok előtt tiszteleg.

A téli madáretetés 5 alapszabálya

2022.11.07

Hírek | Általános

A madáretetés során egyszerre gazdagodhatunk a madármegfigyelés örömével, valamint segíthetünk a madaraknak, hogy könnyedén átvészeljék a telet. Ahhoz azonban, hogy segítsünk, és ne okozzunk bajt, fontos, hogy néhány egyszerű szabályt betartsunk. Lássuk, melyek ezek!

Emlékezzünk meg biztonságban elhunyt szeretteinkről

2022.11.01

Hírek | Helyi hírek

A napokban egyre többen látogatnak el a sírkertekbe, ebben az időszakban megemelkedik a temetői tüzek száma, de a lakásokban meggyújtott mécsesek, gyertyák is veszélyt jelenthetnek. Tavaly ilyenkor tíz temetőben keletkezett tűz, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. Emellett minden évben előfordul, hogy egy Mindenszentek vagy Halottak napja alkalmából meggyújtott gyertya miatt teljesen kiég egy lakás.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat