Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Ollós lány


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Ollós lány

Készítette:
Erdey Dezső és Illés Gyula
Dátum:
1958
Helye:
Deák F. Szakközépiskola és Kollégium udvara

Négyzetes kőalapzaton hosszú, redőzött ruhában álló, felemelt jobb kezében ollót tartó, életnagyságnál némileg nagyobb alumíniumból öntött nőalak. A téma választását a Ruhagyár indokolta. A szobor a kerítésen át az utcáról is jól látható volt. A Ruhagyár bezárását követően 2005-ben áthelyezték a Deák F. Szakközépiskola és Kollégium előkertjébe.
Erdey Dezső (1902-1957) 1922 óta kiállító művész, több szobra áll hazánk közterületein. E szobrot már nem tudta befejezni, e munkát Illés Gyula végezte el (Bp. 1923) Elsősorban lemezdomborításokat és épületdíszítő plasztikákat készít, Zalaegerszegen ez az egyetlen műve, ő készítette Zalakaroson a strand előtti park díszkút-plasztikáját.

Forrás: Németh József - Egerszegi örökség


:: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

Kórházban lenni gyermekként nehéz, de a KalanDobozz segít benne

2022.11.16

Hírek | Helyi hírek

A kórházi fehér falak, a sok ismeretlen, bizonytalan, olykor félelmetes új helyzet és a betegségekkel együtt járó bizonytalanság felnőtt emberek számára is sok stresszt és szorongást okoz. Játékos fejlesztő dobozt alkotott meg az Amigos a gyerekekért Alapítvány.

Emléktáblát avattak az Alsóerdei Sport- és Élményközpontban

2022.11.14

Hírek | Helyi hírek

Az önkormányzat ezzel a gesztussal az Erdei Színház, a Napközis valamint a Göcseji Vándor Táborok előtt tiszteleg.

A téli madáretetés 5 alapszabálya

2022.11.07

Hírek | Általános

A madáretetés során egyszerre gazdagodhatunk a madármegfigyelés örömével, valamint segíthetünk a madaraknak, hogy könnyedén átvészeljék a telet. Ahhoz azonban, hogy segítsünk, és ne okozzunk bajt, fontos, hogy néhány egyszerű szabályt betartsunk. Lássuk, melyek ezek!

Emlékezzünk meg biztonságban elhunyt szeretteinkről

2022.11.01

Hírek | Helyi hírek

A napokban egyre többen látogatnak el a sírkertekbe, ebben az időszakban megemelkedik a temetői tüzek száma, de a lakásokban meggyújtott mécsesek, gyertyák is veszélyt jelenthetnek. Tavaly ilyenkor tíz temetőben keletkezett tűz, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. Emellett minden évben előfordul, hogy egy Mindenszentek vagy Halottak napja alkalmából meggyújtott gyertya miatt teljesen kiég egy lakás.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat