Egerszeginfo logo

Zalaegerszegi szobrok, emlékművek, térplasztikák


:: Vissza ::

Négyzetgyök - madár


Egerszeginfo.hu - Zalaegerszegi szobrok - Négyzetgyök - madár

Készítette:
Mátl Péter
Dátum:
1993
Helye:
Csácsbozsok, Izsák Imre Általános Iskola előtt

Alacsony beton posztamensen fából faragott és összeállított kompozíció: egyik nézetből felemelt szárnyú madárra, másik nézetből a négyzetgyökvonás jelére emlékezető formájú.
Az iskola előcsarnokában áll Götz János Legenda című, hegesztett vörösrézből készített szobra. A mű szabadtéri elhelyezésre nem alkalmas, ezért elkészült öntött változata, amely 2001-ben a város déli (Kertvárosi) részén került elhelyezésre.
Mátl Péter (1960-) munkácsi képzőművész, a gébárti nemzetközi művésztelep vendége volt.

Forrás: Németh József - Egerszegi örökség


:: Vissza ::

Legfrissebb híreink...

A szüret veszélye a mustgáz

2023.09.22

Hírek | Helyi hírek

Az ország több pontján már megkezdődött, de van, ahol be is fejeződött a szüret, és a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

Befejeződött a Kosztolányi utca kétirányúsítási projektjének első üteme

2023.09.15

Hírek | Helyi hírek

A közműfejlesztési és aszfaltozási munkákat már elvégezték. A műszaki átadást követően, szeptember 25-én, hétfőn reggel 8 órától már az új rend szerint közlekedhetnek az autósok. Mindezt sajtótájékoztatón ismertették.

Megkezdődött a Mérleg tér teljes felújítása és rendbetétele

2023.09.11

Hírek | Helyi hírek

Az első ütemben gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki a Budai Nagy Antal utcai szakaszon. A munkákat a rossz állapotban lévő lakóépületek bontásával, illetve a közműcsatlakozások kiváltásával folytatják.

Út- és közműfejlesztés az Ady utcában

2023.08.08

Hírek | Helyi hírek

A belváros egy újabb utcája újul meg hamarosan, hiszen 2023. augusztus 7-től, két szakaszban immár a befejező munkálatok kezdődnek, ezzel a végéhez közeledik az Ady utca felújítása.

Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat