Egerszeginfo logo

Hírek

2014.02.11

Komoly fejlesztések, stabil költségvetés városunkban


Zalaegerszeg pénzügyi helyzete szilárd, az intézmények működése stabilan biztosított, és a tartalékok képzése mellett a városban komoly fejlesztések valósulnak meg – többek között ezt mondta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester.

Twitter
A költségvetést 18 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a zalaegerszegi közgyűlés, a működési költségekre és a fejlesztésekre fordított kiadások aránya közel 50-50 százalékot teszi ki, ami kiemelkedő adat.

A fejlesztésekre mintegy 8,5 milliárd forintot fordítanak, a tervek között szerepel a belváros rekonstrukciója, a Dísz tér és a vásárcsarnok épületének felújítása. A szociális rehabilitáció keretében megújul az idősek gondozóháza és a nyugdíjas ház is. Sor kerül a közvilágítás korszerűsítésére, épületenergetikai fejlesztések valósulnak meg és elindul a stadionfejlesztési program is  a városban - sorolta a polgármester.

Gazdaságfejlesztésre, ezen belül vállalkozásösztönzésre, foglalkoztatásbővítésre és az ipari területek fejlesztésére 244 millió forintot fordít a város. Emellett infrastrukturális beruházásokat valósítnak meg, a Posta úton kiépítik a közműrendszert, megoldják a Bánya utcai iparterület teljes közműellátását is.

Gyutai Csaba beszélt arról is, hogy az idei költségvetésben - kisebb beruházásokkal - a város számára szimbolikusnak számító feladatokat is meg tudják oldani, így például támogatják a város legrégebbi épületének, az andráshidai templomnak a felújítását.

A polgármester kiemelte, a költségvetés megvitatásakor ellenzéki oldalon is elismerték, hogy jól összeállított, jól strukturált, fejlesztéseket domináns mértékben tartalmazó költségvetése van Zalaegerszegnek. Kifogásként mindössze annyi hangzott el, hogy néhány kisebb fejlesztésnél a támogatás összege lehetne magasabb is. A jelenlegi költségvetés viszont "egy induló pozíció", és azokra a jogos igényekre, amelyek felvetődtek, év közben többletforrás is juthat - jegyezte meg Gyutai Csaba.

Balaicz Zoltán alpolgármester arról számolt be, hogy a humánszférában is jelentős források állnak rendelkezésre. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban több mint 250 millió forint ráfordítással - részben pályázati forrásból - természettudományi laboregyüttest hoznak létre, megvalósul a Zrínyi Miklós Gimnázium épületének külső felújítása és jelentős összeget - összesen csaknem 100 millió forintot - fordítanak bölcsődék, óvodák és iskolák felújítására.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat