Egerszeginfo logo

Hírek

2014.02.04

Megnyitott az ifjúságsegítéssel foglalkozó Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda városunkban


Ez elsősorban információszolgáltatással és tanácsadással segíti a fiatalokat a pályaválasztásban, a karriertervezésben, a munkakeresésben és a továbbtanulásban. Az ifjúsági iroda a helyi kezdeményezéseket összefogva, az oktatási intézményekkel, az ifjúsági civil szervezetekkel együttműködve segíti a fiatalok hétköznapjait.

Twitter
Az ország 20 pontján, minden megyében megnyitotta kapuit az Ifjúságsegítő Kontaktpont-hálózat - mondta Siklódi László Levente, a Zánka-Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója.

A Kontaktpont iroda minden hétköznap 10 és 18 óra között tart nyitva, a szolgáltatások ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül vehetők igénybe.

Ha zalaegerszegi fiatalként eddig olyan kérdésekre kerested a választ, amely a pályaválasztással, karriertervezéssel, vagy a munkakereséssel volt kapcsolatos, most már felkészült szakemberekkel beszélheted meg a felmerülő problémáidat.

Immár hivatalosan is nyitva áll a Bíró Márton utca 26. szám alatt található zalaegerszegi Kontaktpont. Az irodában, melynek megnyitóján részt vett Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója, Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere, Vigh László Győző országgyűlési képviselő, valamint Balaicz Zoltán alpolgármester is, a pályaválasztásban, karriertervezésben, munkakeresésben, és továbbtanulásban jártas szakemberek segítik a helyi fiatalokat.

Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításáért felelős Zánka-Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója az iroda megnyitóján kiemelte: „A Kontaktpontok valódi találkozási ponttá kívánnak válni a fiatalok mindennapjaiban, ahová betérve mindig azt érezhetik, hogy nincsenek egyedül. Legyen szó akár iskola utáni kikapcsolódásról, kötetlen beszélgetésről vagy épp a pályaválasztást érintő komoly kérdések szakemberrel történő megvitatásáról, a Kontaktpontok mindig tárt ajtókkal várják a fiatalokat”.

A „tárt ajtókkal várás” persze nem csak a zalaegerszegieket érintheti: a vasúti és az autóbusz állomás közelségének köszönhetően a megye más területeiről érkezők számára is könnyű hozzáférhetőséget jelent az iroda. A szakmai munka már hetekkel ezelőtt elkezdődött, az ifjúsági iroda a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva, az oktatási intézményekkel, az ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben sajátos befogadó pontként kíván megjelenni a fiatalok hétköznapjaiban.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat