Egerszeginfo logo

Hírek

2014.01.29

Felsőoktatási fórumot tartottak az Art Moziban


2014. január 28-án, kedden az ART MOZI épületében került sor a II. Zalaegerszegi Felsőoktatási Fórumra. A rendezvény célja, hogy a továbbtanulás előtt álló középiskolások, tanáraik és az érdeklődő szülők is korrekt információkat kapjanak a lehetőségekről és a teendőkről.  A fórumon szó esett, többek között, a pontrendszerről illetve a helyi ösztöndíj-lehetőségekről is. Az önkormányzat, az egyetemektől függetlenül is biztosít ösztöndíjat a helyi fiatalok számára.

Twitter
Az érettségi előtt álló fiatalok megismerkedhettek a három zalaegerszegi felsőoktatási intézménnyel.

- Ezen a felsőoktatási fórumon a fiatalok egyrészt megismerhetik, hogy a felsőoktatási felvételi szabályzatok alapján milyen eséllyel és hol tudnak továbbtanulni, hogyan kell a pontszámokat figyelembe venniük. Milyen időpontokat és határidőket kell mindenképpen figyelniük, hogy ne legyen gond a bejutásukkal. Másrészt pedig a hazai pálya előnyeit is biztosítani kell. Éppen ezért az önkormányzat a felsőoktatási fórumra csak és kizárólag a zalaegerszegi felsőoktatási intézményeket hívta meg.

A program során előadást tartott dr. Bereczky Áron az EEMI felsőoktatási referense, bemutatkoznak a helyi felsőoktatási intézmények, szó lesz a diákhitelről, az érettségi előtti kötelező közösségi szolgálatról is. A fiatalok számára az is fontos szempont, hogy a helyi egyetemek szórakozási lehetőséget is kínálnak.

Az érdeklődők tájékozódhattak az ösztöndíj-lehetőségekről, így például a „Befektetés a jövőbe” városi felsőoktatási ösztöndíjról, amely 3 elemből áll.

A fiatalok február 15-ig jelentkezhetnek a felsőoktatási intézményekbe, a felvi.hu oldalról letölthető elektronikus dokumentum segítségével.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat