Egerszeginfo logo

Hírek

2014.01.10

Új vízbázis a térségben 4,3 milliárdból


A 13 tagú Zalakeop társulást Zalaegerszeg vezeti. Még az idén teljesen új vízellátó hálózat épül ki a városunktól nyugatra. Ezzel az érintett településeken és Zalaegerszeg nyugati városrészében biztosítani lehet az időközben szigorodott uniós vízminőségi elvárásokat.

Twitter
A beruházás keretében átépítik a várostól délnyugatra fekvő tizenhárom település ivóvízrendszerét, és megtörténik Zalaegerszeg nyugati területeinek ivóvízrendszer-fejlesztése és új vízbázis kiépítése is.

Az érintett göcseji településeken jelenleg az európai uniós határérték fölött van az arzénterhelés, a projekt befejezése után viszont jelentősen, 10 milligramm alá csökken az érték. A falvakban, ahol nem volt megfelelően kiépítve a vízvezeték, ezt is megoldják, Bagodban például új főnyomóvezeték épül.

A projekthez a városnak és a környező településeknek 376 millió forintot meghaladó önrészt kell fizetniük, ezért az önerő biztosításához pályázatot nyújtanak be a Belügyminisztériumhoz.

A beruházás - a pályázat által nem támogatott műszaki tartalom miatt - Zalaegerszeg városának további 72 millió forintba kerül. A kivitelezési munkák befejezése után helyreállítják az utakat, fél- vagy teljes pályás aszfaltozás lesz, ennek a fedezetét a társulás, illetve a város költségvetéséből kell kigazdálkodni.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat