Egerszeginfo logo

Hírek

2013.11.07

Mindent vitt – Matyasovszky Dalma formában


2013. november első hétvégéjén nem pihentek az úszók.  Az EuropTec-Zalaviz ZÚK csapatának tagjai két versenyen is részt vettek. Matyasovszky Dalma a Kecskeméten megrendezett Dr. Dobai Gyula emlékversenyen tarolt – minden versenyszámát megnyerte! Székesfehérváron pedig a 8-11 éves korosztály részére rendeztek felkészülési versenyt, ahol az utánpótlás csapat szerepelt eredményesen.
Twitter
Kecskeméten a város új, modern, 50 méteres versenyuszodájában több mint 30 csapat vett részt a dr. Dobai Gyula emlékversenyen. Horváth Csaba vezetőedző irányításával Matyasovszky Dalma állt rajthoz, s ezúttal sem hagyott kétséget afelől, hogy kiváló eredményekre képes. Az országos bajnokságokon, valamint a nyári serdülő olimpián elért első helyezéseket követően már ismét formában versenyez – minden versenyszámot megnyert Kecskeméten, amiben rajthoz állt.
Sem 50, 100 és 200méter háton, sem 50, 100, illetve 200m gyorson, sem pedig 200 és 400 méter vegyesen nem sikerült őt legyőzni senkinek.
A verseny érdekessége, illetve a versenyzők számára apró nehézsége volt, hogy az első napon a versenyszámokat 50 méteres medencében (a medence hosszában) rendezték, majd a 2. versenynapon a 10 pályás medencét keresztben használva, 25 méteres távon zajlott az úszás.


Ugyanezen a két napon a Székesfehérváron a 8-11éves korosztály versenyének III. fordulóját rendezték meg! Ezúttal is nagyon sokan neveztek, 42 csapat 492 indulója vett részt az úszóversenyen. A legeredményesebben Gergye Milán  (2004) szerepelt, aki 50m pillangón 2., 100m gyorson pedig 3. helyezést ért el.
A lányoknál Bedi Boglárka versenyzett eredményesen, aki 50m mellúszásban állhatott dobogóra a bronzéremért.
A többi zalaegerszegi versenyző is szép eredményekkel térhetett haza. Polgár Dániel például remek egyéni csúccsal 200m háton megúszta az országos bajnokság nevezési szintjét, és a többiek is remekül helyt álltak (pl. Horváth Gréta 2004 és Horváth Iván 2005), egyéni csúcsokkal bizonyítva a szeptember óta elvégzett jó edzésmunkát.  

Forrás: EuropTec-Zalaviz Zalaegerszegi Úszó Klub

Szóljon hozzá...


Programajánló

2023. március
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat