Egerszeginfo logo

Hírek

2012.11.13

„Akkor és most” fotógaléria az Egerszeginfo-n


Megújult portálunkon igyekszünk bővíteni a régi zalaegerszegi képeket és a jelenlegi állapotot bemutató galériánkat. A városunk menüpont alatt 50 év távlatában próbáljuk megmutatni időseknek, fiataloknak, hogy milyen volt egy új építésű épület a hatvanas években és most hogyan néz ki az és környezete.
Twitter

Néhány fotón életképeket is láthatnak a fél évszázaddal korábbi öltözetekről, munkálatokról.

Bizonyára sokan nosztalgiával gondolnak azokra az időszakokra, amikor városunk manapság már hihetetlennek tűnő fejlődésnek indult. Néhány év alatt a lélekszám megduplázódott, köszönhetően a gomba módon szaporodó tanácsi lakások építésének. Ebben az időszakban telepítették Zalaegerszegre a nagy budapesti cégek leányvállalatait (Ganz-Mávag, MOM, Ruhagyár, Sajtgyár stb.). Így Zalaegerszegen  egy olyan agglomerációs központú urbanizált településrendszer alakult ki, amelyben a központot és a közvetlen vonzáskörzetébe tartozó településeket szoros kulturális, gazdasági, kommunális és szolgáltatási kapcsolatok jellemezték. Az „átkos” rendszerben ezek voltak a  „boldog békeidők”. Mindenki talált munkát, a fiatalok szívesen költöztek a városba, a rászorultak tanácsi lakásokhoz juthattak, aki tehette, OTP lakásra várhatott. Az építőipar szárnyalt, a veszprémi házgyár ontotta a házgyári elemeket, épültek a tízemeletes épületek városunkban.

Ezt a kort idézik az egykori Ságvári Gimnázium fotószakkörös képei. Köszönet az iskola tanulóinak és jelenlegi vezetőinek is, segítették bemutatni Önöknek ezeket a régi képeket!

Akkor és most menüpontok folyamatosan bővül, kísérjék figyelemmel, de olvasóinktól is várunk régi képeket, mi pedig lefotózzuk a jelenlegi állapotot, majd feltöltjük azokat.

 

Élvezetes barangolást kívánunk a múltban és a jelenben.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2022. január
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat