Egerszeginfo logo

Hírek

2013.07.25

Győzelmek és dobogók Hódmezővásárhelyen és Szombathelyen


Az Országos Vidékbajnokság rendezési jogát 2013. július 11-13 között Hódmezővásárhely nyerte el, ahol 55 szakosztály 428 versenyzője képviselte a vidéki úszósportot. Az EuropTec-Zalavíz ZÚK 3 versenyzővel vett részt a bajnokság e versenyén, ahonnan mindhárom versenyzőnk éremmel térhetett haza. Az Országos Delfin Bajnokságot a legfiatalabb korosztályban versenyző úszók számára rendezik – ezúttal Szombathelyen, 2013. július 12-13-án zajlottak a futamok. Az EuropTec-Zalavíz ZÚK utánpótlás csapata is a résztvevő 60 szakosztály egyike volt, s végül a csapatok között a 8. legtöbb (66) ponttal végzett.

Twitter
Hódmezővásárhely mindig kiváló szervezéssel és ragyogó feltételekkel várja az úszókat, s az EuropTec-Zalaviz ZÚK versenyzői ezt jó szerepléssel honorálták ezúttal is. A három versenyző összesen 19 versenyszámban állt rajthoz a három napos versenyen, ahol 9 érmet szereztek, illetve további 5 alkalommal az első 6 között végeztek.

A lányokat Dudar Kata képviselte, aki 4 bronzéremmel térhetett haza: 400m és 200m vegyesen is sikerült dobogóra kerülnie, ezen kívül saját versenyszámaiban 200m és 50m háton is bronzérmes helyezéssel végzett, míg a 100 méteres hátúszásban pedig alig hét tizedmásodperccel csúszott le a dobogóról.
A két fiú közül Miszori Márk a legidősebb korosztályban szintén saját versenyszámaiban érte el a legjobb eredményt: 200m háton a 2. helyen csapott célba. 50méteren a 4., míg a 100m-es hátúszó számban a 6. helyen végzett. Ezen kívül 400m vegyesúszásban is jó időt úszott, mely az 5. hely elérésére volt elég.
Büky-Erdős Norbert a saját korosztályában remekelt. A szintén leginkább hátúszásban induló versenyző a teljes korosztályát legyőzve aranyérmet szerzett 100m és 200méteren, valamint ezüstöt 50 méter háton. Ugyanakkor gyorsúszásban is szépen teljesített: 50méteren egy bronzéremmel egészítette ki gyűjteményét, de az 1500 méteres gyorsúszásban nyújtott teljesítménye is dicséretet érdemel, ahol 6. helyen csapott célba.


Delfinek rajtoltak

Az Országos Delfin Bajnokságot a legfiatalabb korosztályban versenyző úszók számára rendezik – ezúttal Szombathelyen, 2013. július 12-13-án zajlottak a futamok. Az EuropTec-Zalavíz ZÚK utánpótlás csapata is a résztvevő 60 szakosztály egyike volt, s végül a csapatok között a 8. legtöbb (66) ponttal végzett. A hat zalaegerszegi úszó két évjárat, 378 versenyzője között állt rajthoz, s ért el szép eredményeket.

Klubunkat 4 fiú (Betlehem Dávid 2003 , Paksa Barnabás 2003, Polgár Dániel 2003 , Gergye Milán 2004) és 2 leány (Horváth Fanni 2003  és Horváth Gréta 2004) versenyző képviselte. Legeredményesebben Betlehem Dávid szerepelt, hiszen 3 versenyszámban: 400m gyorsúszásban, 100m pillangón és 100m háton is a dobogó második fokára állhatott. Ezek az eredmények azért is nagyszerűek, mert egyben új megye csúcsokat értek! Dávid ezen kívül 100m gyorsúszásban 7., valamint 200m gyorsúszásban az 5. helyen végzett.
Ugyancsak kiválóan versenyzett Paksa Barnabás is, aki 400m gyorsúszásban remek idővel a 16-dik helyen ért célba.
Gergye Milán a 2004-es születésűek közül 400m gyorson, 100m pillangón és 200m gyorson is harmadikként ért célba, ám mivel a két évjáratot (2003-2004) egy korosztályban értékelték, sajnos nem állhatott dobogóra. A jövő szempontjából nagyon biztató Milán eredménye, amennyiben töretlen marad a fejlődése, jövőre ismét érmekért utazhat a Delfin Bajnokságra!

A váltó mindig izgalmas versenyszám, amiben a megyeszékhelyi úszók általában jó eredményeket tudnak felmutatni. A 4x50m vegyesváltó Polgár Dániellel kiegészülve ezúttal is igazolta ezt a tényt, a 6. helyen végzett, ami óriási eredmény különösen annak fényében, hogy sokkal nagyobb utánpótlás-létszámmal rendelkező szakosztályokat is megelőztek a fiúk.
Ügyesen versenyeztek a lányok is, több versenyszámban – csakúgy mint a fiúk - egyéni csúcsokat értek el, így hálálták meg Horváth Tamás és Lörincz Brigitta edzők munkáját.
A maroknyi csapat összesen 66 bajnoki ponttal gyarapította a szakosztály eredményét, ami fontos lehet az év végi összesítés, illetve a szakosztályok közötti rangsor kialakulásakor.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2023. szeptember
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat