Egerszeginfo logo

Hírek

2023.12.14

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Balaicz Zoltán polgármester


Mint mondta, a világban zajló válságok számos nehézséget okoztak, ám Zalaegerszeg így is sikeres évet zár. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az idei esztendő legfontosabb eredményei kerültek ismertetésre.

 

Twitter

A városfejlesztés terén eredményes évet zár Zalaegerszeg. Megújultak régi, elhagyott, illetve használaton kívüli épületek, melyeknek köszönhetően átalakult a városkép. Magántőkéből kap új funkciót a Szakszervezetek Művelődési Háza, a Kamarák Háza, a Köbtex és a volt ruhagyár is. Önkormányzati és uniós forrásból megújult több kilométernyi útszakasz, parkolók és a hozzájuk tartozó közművek az arányos városfejlesztés jegyében.

A gazdaságfejlesztés sikereiről is beszélt. Kiemelte: a ZalaZone Járműipari Tesztpálya köré új északi ipari park épült, ahová több új cég települt, köztük az AVL Hungary Kft, a Rheinmettall vagy a Bosch hamarosan nyíló kutató-fejlesztő központja. Az itt megvalósuló gazdasági fejlesztések többszáz új munkahelyet teremtenek. Ezeknek is köszönhetően az éves iparűzési adóbevétel meghaladhatja a 7 milliárd forintot.

A pandémia után az idei volt az első év, amikor semmilyen korlátozás nem akadályozta a rendezvények megtartását, így valamennyi nagy fesztivál és városrészi esemény megvalósult. Az Egerszegi Advent minden eddiginél nagyobb szabású, több helyszínt érintő programmá nőtte ki magát - jegyezte meg a polgármester. Az évértékelőről készülő kiadványt januárban minden postaládába eljuttatják.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat