Egerszeginfo logo

Hírek

2023.09.15

Befejeződött a Kosztolányi utca kétirányúsítási projektjének első üteme


A közműfejlesztési és aszfaltozási munkákat már elvégezték. A műszaki átadást követően, szeptember 25-én, hétfőn reggel 8 órától már az új rend szerint közlekedhetnek az autósok. Mindezt sajtótájékoztatón ismertették.
Twitter
A Béke ligeti út és a Hunyadi utca között viszont még nem lehet ezt követően sem mindkét irányban közlekedni, mert ahhoz a kórház előtti szakasz és a Zrínyi utca felújítása is szükséges, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen végez város. Ez a rekonstrukció a projekt második üteme lesz, tájékoztatott Bali Zoltán alpolgármester és Szak Tibor az út- és közműépítési csoport vezetője.

A Béke ligeti út és a Balatoni út között viszont szeptember 25-én elindulhat a kétirányú forgalom. Ennek részleteiről és az új csomópontokról Szak Tibor az út- és közműépítési csoport vezetője adott tájékoztatást. Elhangzott: északról, vagyis a Balatoni útról és a Kazinczy térről, valamint a Batthyány utcából be lehet majd hajtani a Kosztolányi utcába. A Berzsenyi utcai kereszteződésénél egy új lámpás csomópont létesült, ahonnan balra is és jobbra is be lehet majd kanyarodni a Kosztolányi utcába. Szembe, a parkolóház felől szintén mindkét irányba lehet fordulni, és egyenesen is tovább lehet menni a Berzsenyi út felé.

A színház körül már most megváltozott (megcserélődött) a forgalmi rend, amit remélhetően hamarosan megszoknak a közlekedők. A Petőfi utcai csomóponttal kapcsolatban a csoportvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a kereszteződésben mindkét irányból tilos lesz balra kanyarodni a Kosztolányi utcára; csak egyenesen és jobbra lehet közlekedni.

A Béke ligeti utcánál ér véget a kétirányú forgalom, ahová egy fizikai akadályt is kihelyeznek, jelezve, hogy az észak felől érkezőknek kötelező lefordulni a liget felé (vagyis a Páterdomb irányába).

Szeptember 25-ét megelőző három napban (vagyis szeptember 22-24 között) teljes útzár lesz a Kosztolányi utcában, mert ekkor végzik el a szakemberek az utolsó felfestéseket, valamint a táblák, forgalmi lámpák beállítását. A hétvégén csak a buszok és a kéklámpás járművek közlekedhetnek az érintett szakaszon, és a gyalogos átkelés is biztosított lesz. 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat