Egerszeginfo logo

Hírek

2023.01.18

Továbbra is nyitva marad az Uszoda


Újabb állami támogatás érkezett a város számlájára. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott. A legnagyobb anyagi ráfordítást a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda igényli. Ennek működtetésében Magyarország Kormánya segíti a várost.
Twitter

A statisztikák szerint Európában évente 27 ezren fulladnak vízbe, többségében 5 és 15 év közötti gyermekek. Ezért is tűzték ki célul Zalaegerszegen, hogy 10 éves koráig minden gyermek tanuljon meg úszni. A városi tanuszoda ehhez nyújt hathatós segítséget.
Az üzemeltetéshez most újabb 63,8 millió forintos állami támogatást kaptak. Ez a 2023-as év első negyedévére, azaz a január 1-től március 31-ig tartó időszakra vonatkozik.

Az európai energiaválság az önkormányzat költségvetésére is hatással van. Ez azt jelenti, hogy Idén 6,6 milliárd forinttal emelkedik a városban működő intézmények és cégek energiaköltsége. Pozitívum, hogy nyitva maradhat a Hevesi Sándor Színház, a Griff Bábszínház, valamint a Keresztury Városi Művelődési Központ és a József Attila Városi Könyvtár. Továbbra is zökkenőmentesen működnek a sportlétesítmények, a bölcsődék, az óvodák, valamint az orvosi rendelők. A polgármester kiemelte: a kiadások csökkentése érdekében folyamatosak az energetikai fejlesztések.

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat