Egerszeginfo logo

Hírek

2022.12.12

Kétirányú lesz és megújul Kosztolányi utca


A város történetének eddigi legnagyobb értékű belterületi útfejlesztése nyomán két ütemben, a tervek szerint jövő év végéig teljesen megújul, háromsávosra bővül és kétirányúvá válik a Kosztolányi utca.
Twitter

Az eredetileg kétirányú utca 1976-ban lett egyirányú. 1998-ban 16 ezer, 2022-ben pedig már 35 ezer gépjármű lett a városban. Az autók számának növekedésével párhuzamosan a 2000-es évek elején már az akkori önkormányzat tervbe vette, hogy legyen újra kétirányú a Kosztolányi utca. Az ehhez szükséges forrás azonban ez idáig nem állt rendelkezésre.

A Kovács Károly tér és a Kosztolányi utca a Mária Magdolna-plébániatemplomtól a Hunyadi utcáig önkormányzati, a Hunyadi utcától a vasútállomásig pedig állami tulajdonban és kezelésben: a beruházás első üteme az 1,3 kilométer hosszú önkormányzati szakaszt érinti.

Ennek megvalósítására az önkormányzat nyílt, európai uniós közbeszerzést írt ki, melyet két helyi, zalaegerszegi cég, a Hydrocomp Mélyépítő Kft. és az Inter-Tefu Kft. konzorciuma nyert el. Az első ütem közel bruttó 1,8 milliárd forintos ráfordítással valósul meg.
– A megvalósításra a Településfejlesztési Operatív Programban 449 millió forintot nyertünk el, további több mint 1,3 milliárd forintot pedig ráemeléssel a kormány biztosított az önkormányzat számára – közölte Balaicz Zoltán.

Az első ütem tervezett befejezési határideje 2023 augusztusa.
A beruházás magában foglalja az út-, járda-, parkoló-, autóbuszöböl-építési munkákat, az érintett csomópontok átépítését, a forgalomtechnikai fejlesztéseket, a csapadékvízelvezető-rendszer rekonstrukcióját, a közvilágítási hálózat bővítését, a közműkiváltásokat, az akadálymentesítést és a parkosítást is. A megvalósításhoz szükség volt magánterületek megvásárlására is.

A Hunyadi utca és vasútállomás közötti, állami tulajdonban lévő szakasz felújítása a következő ütemben valósul meg, teljes mértékben kormányzati támogatásból: a Modern Városok Program állami keretéből, tájékoztatott Balaicz Zoltán. A második szakaszra vonatkozó tervek már elkészültek, a kivitelezői közbeszerzési eljárást hamarosan, a tervek szerint még idén elindítja az önkormányzat, a munka 2023 tavaszán kezdődhet, becsült időtartama 300 nap. Így reményeik szerint 2023 végére befejeződhet a teljes beruházás.

A projekt összetettségére tekintettel a kivitelezés ideje alatt a Kosztolányi úton és a környező utcákban több ütemben lesz forgalomkorlátozás, amihez a közlekedők türelmét és megértését kérik. 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat