Egerszeginfo logo

Hírek

2013.06.20

Matyasovszky triplázott az ifjúsági OB-n


Az Országos úszóbajnokságok sora idén az ifjúsági korosztály versenyével kezdődött meg, melyet a Magyar Úszó Szövetség 2013. június 12-15 között Kecskeméten a vadonatúj versenyuszodában rendezett meg. A nemzetközi szabványoknak is megfelelő körülmények között az EuropTec-Zalaviz ZÚK három versenyzője képviselte a szakosztályt, s Matyasovszky Dalma révén 3 bajnoki címet szerzett.
Twitter
Kiváló körülmények, 10 pályás 50 méteres versenymedence, és 6 pályás 25 méteres bemelegítő- medence állt a versenyzők részére ahhoz, hogy legjobb formájukat nyújtsák a Kecskeméten megrendezett korosztályos Országos Bajnokságon. Az EuropTec-Zalaviz ZÚK képviseletében Matyasovszky Dalma (még serdülő korosztályos versenyző), illetve Dudar Kata (1998), a fiúk közül pedig Miszori Márk állt rajthoz. Mindhármuk fő versenyszámai a hátúszó számok voltak.
Az első versenynap a lányok számára a 100 méteres hátúszás középdöntőbe, majd döntőbe való kötelező bekerüléséről szólt, amit sikerült is teljesíteniük: Dalma az első, Kata a 3. helyen került döntőbe. A végleges eredmények eldöntésére már a második versenynap délutánján került sor. A futam során Dalma egy pillanatra sem hagyott kétséget a felől, hogy ezt a számot ő nyeri meg, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, 1:03,12-vel 2 teljes másodpercet faragva eddigi legjobb 100 méteres idejéből, új megyecsúcsot úszott!
 Dudar Kata idei legjobb eredményét elérve a 4. helyen (1:06,19) csapott célba (29 századdal maradt le a dobogóról) a szám országos döntőjében.

A fiúk versenyében Miszori Márk 50 méteres hátúszással kezdett az első napon, s neki is sikerült a középdöntőbe verekednie magát, ahol a 13. helyen fejezte be a versenyt (0:29,29). A második napon a 200 méteres távon a 14. helyen végzett (2:14,85), míg a következő versenynap 100 méteres hátúszás mezőnyében a 12 helyen került középdöntőbe, ahol hiába javított további egy teljes másodpercet (1:01,80) a nyolcas döntőbe (ahol percen belül úszott mindenki), már nem tudott beférni.

A lányok harmadik versenynapja az 50 méteres hátúszás körül forgott. Itt is csak a döntő lehetett reális cél mindkettejük számára. Az alig fél perces versenyszámban ismét Matyasovszky Dalma nyerte a versenyt, újabb megyecsúcsot úszva 0:29,86 idővel. Bár Dudar Kata mindössze egy másodperccel később csapott célba (0:30,92), azzal a bronzérmes helyezést szerezte meg.  
Az utolsó versenynap is izgalmakkal volt teli, hiszen a lányok 200 méteres hátúszó száma ugyancsak dobogós esélyeket ígért. Délelőtt ezek az esélyek igazolódtak is, hiszen mindkét zalaegerszegi versenyző bekerült a délutáni döntő futamba, ahol Dudar Kata a 6. helyen zárta a versenyt, értékes bajnoki pontokat hozva Zalaegerszegre. Amit azonban ezen túlmenően itt látott a közönség, az parádésnak mondható:  Matyasovszky Dalma hatalmasat versenyzett. Már az első hosszon mindenkit maga mögé utasított, s innentől csak az óra ellen úszott. Több mint 5.5 másodpercet vert az ellenfelekre – tegyük hozzá, Dalma még csak serdülőkorú versenyző – és közel 3 testhosszal a többiek előtt csapott célba. Kiérdemelte a hozzáértő közönség tapsát, s igazolta, hogy nem véletlenül szerzett jogot az idei (EYOF) Európai Serdülő Olimpiai részvételre. Természetesen ez az eredmény egy újabb megyecsúcs, s ezzel nemcsak aranyérmet triplázott Dalma, hanem megyecsúcsot is az idei Ifjúsági Országos Bajnokságon.
Matyasovszky Dalma kiváló eredményeit mi sem példázza jobban, mint az, hogy azok nemcsak serdülő, hanem ifjúsági, sőt 50 és 100 méteren felnőtt megye csúcsok is, valamint az utóbbi számokban az Ifjúsági Európa Bajnokság szintidőit is elérik.  

Horváth Csaba edző a verseny után megkönnyebbülten zsebelte be nemcsak az edzőtársak elismerő pillantásait és kézfogását, de Kiss László a Magyar úszóválogatott szövetségi kapitányának, valamint Güttler Károlynak az ifjúsági válogatott kapitányának elismerő szavait is. Szekeres Dorina nyomdokain, Horváth Csaba vezetésével lassan újabb válogatott-generáció növi ki magát Zalaegerszegen, a kissé mostoha sportági körülmények ellenére is ...

Szóljon hozzá...


Programajánló

2023. december
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat