Egerszeginfo logo

Hírek

2022.10.13

Átadták és megáldották kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániánál épített új közösségi házat és altemplomot.


A létesítménynek, - amely csaknem fél milliárd forint ráfordítással készült -, az elképzelések szerint fontos szerepe lesz a környéken élők mindennapjaiban.
Twitter

A vasárnapi szentmisével kezdődött az ünnepség, amely az udvaron folytatódott. Itt először Molnár János atya köszöntötte az egybegyűlteket. Balaicz Zoltán felidézte a projekt előzményeit, majd rámutatott az egyház és a közösségek jelentőségére. A polgármester leszögezte: folytatódnak az építkezések. Vigh László országgyűlési képviselő ezt megerősítette és a hit erejét hangsúlyozta.

Nagy Bálint beruházási államtitkár Mindszenty József bíboros történelmi mértékű életművére emlékeztetett, melyhez - mint mondta - jól illeszkedik a most átadott közösségi ház is. A kivitelező a köszöntők után készre jelentette az épületet, majd átadta a kulcsokat Székely János megyéspüspöknek, aki az altemplomot és a közösségi hazát egyaránt megáldotta. A rendezvény végén az elöljárók és a templomlátogatók megtekintették a 437 millió forintból felépített létesítményt.

Fotók: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat