Egerszeginfo logo

Hírek

2022.05.04

Minden elképzelést túlszárnyal a zalaegerszegi faültetési program


Több mint 9000 facsemetével gyarapodott az elmúlt években Zalaegerszeg zöldfelülete, a 2019-ben indított program keretében most elültetett fákkal ezúttal a Schneider Electric ZEG gyárának környéke lett még zöldebb.

Twitter

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által indított kezdeményezés keretében 5 év alatt 5000 facsemetét szerettek volna elültetni, a program azonban gyors népszerűségre tett szert mind a magánszemélyek, mind a helyi vállalkozások körében, így hamar sikerült túlszárnyalni a kezdeti terveket, és a környezet-, illetve klímavédelmi projekt részeként indult program messze meghaladta a szervezők elképzeléseit.

Zalaegerszeg városa 2019 nyarán indította útnak faültetési programját, mellyel az volt a városvezetők célja, hogy 5 év alatt 5000 facsemetével bővüljön a zalai megyeszékhely zöldfelülete. Kezdetben azonban még a szervezők sem gondolták, hogy a környezetvédelmi akció ilyen mértékű társadalmi összefogássá szélesedik a városban.
„A városvezetés a klímavédelem és az ökováros program jegyében számos vállalást fogalmazott meg az elmúlt években, ennek egyik eleme a nagyszabású fásítási projekt is. Álmainkban sem gondoltuk volna azonban, hogy ez ilyen széles összefogássá, helyi megmozdulássá fejlődik: az elmúlt években összesen közel húsz cég és vállalkozás sorakozott fel elképzelésink mögé a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Ebből is látszik, hogy szeretett településünk és annak élhetősége mennyire fontos a helyiek számára, valamint, hogy egy jó cél elérése érdekében bármikor képesek vagyunk összefogni. A program tovább folytatódik, az elkövetkező időszakban közterületeken, parkokban, városi erdőterületeken, továbbá az önkormányzati intézmények udvarán is fásítunk” – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

A fatelepítési programhoz immáron a Schneider Electric mindkét zalaegerszegi gyáregysége csatlakozott, hiszen ősszel az MG Zala környékén telepítettek egy fasort a Városgazdálkodási Kft. munkatársai, most pedig a ZEG elnevezésű telephelyük közvetlen környékén kaptak helyet az újabb facsemeték.

„A Schneider Electricet tavaly a világ legfenntarthatóbb vállalatának választották, éppen ezért teljesen természetes volt számunkra, hogy egy olyan kezdeményezésnek, melynek klímavédelmi szempontjai vannak, szeretnénk aktív részesei lenni. Nem volt tehát kérdés, hogy mindkét zalaegerszegi telephelyünk bekapcsolódik a fatelepítési programba, hogy így is hozzájárulhassunk a város összképének és élhetőségének javításához, nem mellesleg pedig a levegőminőség jobbá tételéhez”- mondta el Vladimir Kostrigin, a Schneider Electric ZEG gyárigazgatója.
A faültetés egyébként az egyik legközvetlenebb módja annak, hogy kézzelfogható lépéseket tegyünk az erdőirtás és az ebből következő széndioxid-kibocsátás növekedése ellen. A Tree Nation nemzetközi erdőtelepítési szervezet szerint egyetlen fa a légkörből származó CO2 elnyelésével és tárolásával körülbelül 250 kg széndioxid-kibocsátást tud ellensúlyozni élete során - igaz vannak ettől eltérő becslések is.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat