Egerszeginfo logo

Hírek

2022.03.31

Átadták a Rheinmetall üzemcsarnokát és elkészült a ZalaZONE is


Átadták a harckocsigyár üzemcsarnokát. A 60 milliárd forintos beruházás avatásán részt vett és beszédet mondott Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke hangsúlyozta: szükség van arra a - minden korábbit meghaladó - technológiai színvonalra, amit a fegyvergyár és a szomszédságában lévő ZalaZONE Járműipari Tesztpálya szimbolizál.
Twitter

"A biztonság lesz ebben az évtizedben a legfontosabb árucikk." Emelte ki köszöntőjében Orbán Viktor, majd Otto von Bismarckot idézve emlékeztetett: minél erősebb egy ország, annál kisebb az esély, hogy háborúba keveredjen.

A miniszterelnök kiemelte: mindenképpen el kell kerülni a fegyveres konfliktust. A beruházás a zalaegerszegiek életében is meghatározó. A létesítmény 500 új munkahelyet teremt a megyeszékhelyen.

A harcjárműgyár után a ZalaZONE Járműipari Tesztpályát is felavatta Orbán Viktor. A beruházás, - ami páratlan lehetőségeket kínál a szakterület kutatói számára -, csaknem 45 milliárd forintból valósult meg. A mintegy 250 hektáron elterülő létesítmény átadóünnepségén a miniszterelnök beszédében jelezte: ezzel a beruházással Zalaegerszeg a világ technológiai csúcsának közelébe került.

A ZalaZONE tevékenységében már kezdetektől részt vesznek az egyetemek és a kutatóintézetek is. Emellett több, mint 500 fejlesztő számára létesülnek új munkahelyek, miközben további cégekkel előrehaladott tárgyalások folynak.

Fotók: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat