Egerszeginfo logo

Hírek

2021.11.25

Minden másodperc számít!


Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.
Twitter

Gyakori jelenség a szűk hegyi utak tekintetében, hogy egy nem megfelelően parkoló autó, egy úttestre belógó faág, az utat tovább szűkítő építőelemek és egyéb, a közlekedést hátráltató tényezők kihívás elé állítják a forgalom részvevőit. Ezeket az útvonalakat nem csak az ott élők, vagy ingatlannal rendelkezők használják, hanem adott esetben a menteni, oltani igyekvő tűzoltók is. 

Érdemes tudni, hogy a tűzoltók a riasztást követően 120 másodpercen belül elindulnak a kárhelyszínre, és a házakat, melléképületeket érintő tűzesetek, valamint a műszaki mentést igénylő beavatkozások során minden másodperc számít! A szűk hegyi utakon azonban - a külső hátráltató tényezők és nem várt akadályok miatt - egy 10 perces vonulás akár 12-15 perce is kitolódhat, amin akár emberi élet is múlhat! Továbbá a tűzoltási munkák késlekedése miatt egy szoba, tároló helyett az egész házat elemésztheti a tűz és így a komplett otthon megsemmisülhet! Azért, hogy adott esetben a tűzoltói segítség időben megérkezzen, a lakosság is sokat tehet. 

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság éppen ezért kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy saját biztonságuk érdekében egyebek mellett ügyeljenek arra, hogy 

  • gépkocsijukkal mindig megfelelő helyre parkoljanak úgy, hogy az úton a közlekedést ne akadályozzák!
  • az ingatlanjukhoz tartozó, de az úttestre belógó faágakat és egyéb környezeti elemeket távolítsák el!  
  • baj esetén biztosítsák a tűzoltók akadálymentes bejutását ingatlanjuk területére! 
  • akik hétvégi jelleggel használják ingatlanjaikat, azok gondoskodjanak annak megfelelő téliesítéséről! 
  • éljenek a magánlakásokba díjmentesen megrendelhető kéményseprői szolgáltatással! 
  • erősen ajánlott egy szén-monoxid-riasztó és a füstjelző beszerzése is!
  • a fűtési szezonban nagyon fontos az is, hogy amennyiben tudomásunk van olyan személyről, aki ilyen környéken egyedül él, akkor naponta, kétnaponta érdeklődjünk hogyléte felől! Segítséget nyújtani soha nem késő! 

Tegyünk a biztonságunk érdekében, baj esetén pedig azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot és kérjük a tűzoltók segítségét!

Fotók: Zala Megyei Katasztrófavédelem

Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelem

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat