Egerszeginfo logo

Hírek

2021.07.19

Folyamatos fejlesztések városunkban


Folytatódnak a kulturális és sportlétesítmény beruházások (Bringapark, Alsóerdei sport- és élménypark, Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda,  Göcseji Múzeum) , valamint a Helyi termelői és kézműves piac fejlesztési munkálatai.
Twitter

Bringapark
Elkezdték a munkát az Alsóerdő határában épülő Zalaegerszegi Bringaparkban, melynek megvalósításához az Emberi Erőforrások Minisztériuma 10 millió forintos támogatást biztosított. Erről és a beruházás részleteiről sajtótájékoztatót tartottak.
A park ideális helyszíne lesz a sporttevékenységeknek. Látványos elemnek ígérkezik a Pump Track pálya, mely hullámokból, akadályokból épül fel.
A létesítményben a legkisebbek elsajátíthatják az alapokat és kialakítanak egy olyan pályát is, ahol a kevésbé gyakorlott felnőttek sportolhatnak. A komplexumot - a tervek szerint - augusztus közepén már használhatják a profi és az amatőr bringások.
A fejlesztéshez az állami hozzájárulás mellett az önkormányzat segítsége is kellett, mely rendelkezésre bocsátotta a területet.


Alsóerdei sport- és élménypark
A volt napközis tábor modernizálása a zalaegerszegiek régóta dédelgetett álma. Vigh László országgyűlési képviselő szerint itt minden korosztály megtalálja majd a számára legideálisabb kikapcsolódási formát.
A kerékpárút részben már megújult, ahol elkészült a közvilágítás. A kertvárosi településrész környékén a jövőben is folytatódik a munka. A különböző élményelemek, az épületek és a sportpályák több ponton elkészültek. A parkoló aszfaltozása és a szegélyépítés már megtörtént. A KRESZ-pálya és a játszópark kialakítása folyamatos.
A műszaki átadást 2022 januárjára tervezik. Ezt követően egy próbaüzem kezdődik és várhatóan jövő tavasszal birtokba vehetik a komplexumot.


Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda
Az ütemtervnek megfelelően halad a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda kivitelezése. A létesítményben már burkolnak, készül az 50 m hosszúságú FINA minősítésű medence is. A kivitelező jelenleg a teljes munkaterületen dolgozik. Az építmény 75 %-os készültségi fokon áll.
A műszaki átadás-átvételt december 31-éig tervezik. A szükséges szakhatósági engedélyek megszerzése után előreláthatólag 2022 tavaszán vehetik majd birtokba a sportolni vágyók az uszodát. Régi igény volt már a városban, hogy az egykori strand és fedett uszoda kínálta lehetőségeket bővítsék.


Helyi termelői és kézműves piac
Jól halad a „Helyi termelői és kézműves piac, és ennek szerves részeként a Göcsej tudásközpont” építése. A komplexum létesítésére a Településfejlesztési Operatív Program 718 millió forintot biztosított.
A kivitelezés az ütemtervnek megfelelően folyik. Az épület külső része lassan már alakot ölt, az összképet meghatározó elemek a helyükre kerültek. A megyeszékhelyen és a térségben élők igényeit felmérve született meg a gondolat, hogy a városban egy ilyen típusú értékesítési és egyben találkozási pontot létesítsenek.
A létesítmény különleges egysége lesz a Göcsej Tudásközpont. Ebben majd tanfolyamokon és különböző képzéseken adják át azokat - a gasztronómiát is érintő - ismereteket, melyek a paraszti létformában valaha természetesnek számítottak. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, az első látogatókat, vásárlókat 2022 januárjában fogadhatják.


Göcseji Múzeum
Megszépül a Göcseji Múzeum épülete. A rekonstrukcióra a Modern Városok Program adott lehetőséget, amely erre a célra 1 milliárd 850 millió forintot biztosított.
A külső megújulás látványos, bent pedig új attrakciókkal várják a vendégeket. Ezek mellett a korábbi tárlatok egy része is megmarad. A közművelődési intézmény az 1950-es évek óta szolgálja a megyeszékhely kulturális életét. Az évtizedek során homlokzata és terei elhasználódtak, így időszerűvé vált a felújítás. A szakemberek jól haladnak a kivitelezéssel.
Ha minden az ütemezésnek és a terveknek megfelelően alakul, akkor a nyitáskor egy eklektikus stílusban emelt, ám funkciójában a kor igényeit kielégítő műemlékbe érkezhetnek a látogatók.

Fotó: Seres Péter

 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat