Egerszeginfo logo

Hírek

2021.05.23

Tovább épül, szépül városunk


A közelmúltban megújult a Petőfi iskola, készül a Dózsa iskola tornaterme, új köntösben a Keresztury tér, de folyik a Vizslapark szépítése is.

Twitter

Megújult a Keresztury tér

Megújult a belváros egyik kiemelt közterülete, a Keresztury tér. A Kovács Károly Városépítő Program támogatásával, 76 millió forintos ráfordítással valósult meg. Évtizedek óta meghatározta Zalaegerszeg centrumának képét az 1970-es évek elején felépült áruház-központ és a mellette lévő közterület. Utóbbi az évtizedek alatt több, kisebb javítást ért meg, ám állapota időszerűvé tett egy komolyabb beavatkozást. A tér - rendbetétele előtt - már csaknem balesetveszélyes volt. A rekonstrukció egyik elemeként 770 m2-nyi felület kapott új burkolatot.

 A Kovács Károly Városépítő Programban 2024-ig további beruházásokat terveznek. 100 helyszínen 15 milliárd forint értékben végeznek majd munkálatokat.

Megújult a Petőfi-iskola is

Megújult a Petőfi-iskola energetikai rendszere, melyre 341 millió forintot fordítottak

A Petőfi-iskolában eddig is folyamatosak voltak a fejlesztések, ám az áttörést ez az energetikai korszerűsítés jelentette.

Az iskola udvarán lévő, már veszélyes játszóteret szintén elbontották. A helyére újat építenek. A munkálatok ma kezdődtek el, melynek költségeit tankerületi és alapítványi támogatásból finanszírozzák.

Megújul a Vizslapark „Fiatalok” szobra

Megújul a vizslaparki "Fiatalok" c. szobor. Az infrastrukturális- és zöldfelületi fejlesztések mellett a környéket díszítő köztéri alkotások rendbetételére is nagy figyelmet fordítanak a városrészben. A rekonstrukciót, mellyel várhatóan júliusban végeznek, állami és önkormányzati pénzből finanszírozzák.

Az elmúlt időszakban megtisztították az „Ifjúságpark 1969"-es feliratú kőtömböket, valamint megújították a Kisfaludy és Vizslaparki utak kereszteződésében található szökőkút környezetét. Emellett elkészült a sportpálya melletti pengefal átfestése is.

Következő lépésként Rózsa Péter 1969-es, köztéri alkotását és annak környezetét teszik rendbe az itt található medencével együtt.

A jövőben több projekt is indul. Kicserélik a címerház tetőszerkezetét, kiépítik a közvilágítást és a kamerarendszert, valamint az ún. Kisvizslában elkezdődik a pavilon építése. Ennek közbeszerzési eljárása már lezárult. A megfelelő engedélyek után a kivitelezés is elkezdődhet.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat