Egerszeginfo logo

Hírek

2021.02.01

További fejlesztések városunkban


Jól halad a városi uszodafejlesztési projekt, elkészült egy üzemcsarnok a régi laktanya irodaépületének helyén, megújult az Ostoros Károly munkacsarnok, műfüves pályát adtak át Neszelében.
Twitter
Jól halad a városi uszodafejlesztési projekt megvalósítása. Az épületek egy részének már a homlokzatát burkolják, miközben belül is zajlanak a munkálatok. A kivitelezés részleteit sajtóbejáráson ismerhették meg az újságírók. A létesítmény a szabadidős igények kiszolgálása mellett nagyobb volumenű versenyek megtartására is alkalmas lesz.A beruházás részeként egyebek mellett szauna részleget, kültéri medencét és vizes játszóteret alakítanak ki. Ezek előnyeit a megyeszékhelyiek mellett az ide látogatók és a térségben élők is élvezhetik. A kivitelezéssel a tervek szerint 2021 végére készülnek el. Ezt követi az engedélyezési eljárás, majd -előreláthatóan - 2022 tavaszán birtokba vehetik a sportolni vágyók a komplexumot.

Elkészült az üzemcsarnok a régi laktanya irodaépületének helyén, a Gasparich utcában. A létesítmény európai uniós támogatással jött létre. A kivitelezés a Széchenyi 2020 program segítségével valósult meg. Erre a célra 644 millió forintot fordítottak, melyből 44 millió forintot az önkormányzat saját forrásból biztosított. Az 1400 m2-es alapterületű építmény mielőbbi hasznosítására már vannak elképzelések. A megépült komplexum újfajta lehetőséget kínál a betelepülő cégeknek. Alkalmat ad arra, hogy a rendelkezésre álló munkaerő szaktudását 21. századi, versenypiaci környezetben növelhessék.

Megújult az Ostoros Károly munkacsarnok. A 615 millió forintos, állami beruházás részeként új köntöst kapott a teljes játéktér, miközben a létesítmény környezete is megszépült. A munkacsarnokot, napra pontosan 45 éve – 1976. január 29-én – adták át. 1994 óta viseli Ostoros Károly nevét, akinek tiszteletére most emléktáblát is avattak. Régóta dédelgetett álom vált valóra a leromlott állagú épület renoválásával. A profik mellett az amatőrök körében szintén népszerű a komplexum. Így a látogatottsága a korábbi évekhez hasonlóan alakul a várakozások alapján.

Átadták a neszelei grundpályát. A Magyar Labdarúgó Szövetség országos programjának köszönhetően a zalaegerszegi városrész egy 14x26 méteres úgynevezett grundpályával gazdagodott. A beruházás 16,5 millió forintba került, ennek tíz százaléka volt az önkormányzati önrész. Az MLSZ tervei szerint az országos óvodai pályaépítési projekt keretében valamennyi megyei jogú városban több hasonló létesítmény épül. Ennek köszönhetően Zalaegerszegen eddig három készült el, ám a későbbiekben is gyarapítják ezeket a lehetőségeket. Neszelében további fejlesztések várhatók: ennek része a Kovács Károly Városépítő program által megvalósítandó útrekonstrukció. A lakópark vonzáskörzetében egy élelmiszerbolt nyitását is tervezik. A most átadott grund-pálya speciális technológiával készült: fenntartási költsége ezért kevesebb, mint az ismert műfüves létesítményeké.

Fotók: Seres Péter


Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat