Egerszeginfo logo

Hírek

2013.05.16

Újabb egerszegi úszósikerek


Gaál Levente ismét érmes helyezésekkel zárta az úszóversenyt. Zalaegerszegi utánpótlás para-úszó ismét sikeres versenyt zárt április végén. A Látássérültek Országos Ifjúsági Sportversenyét Budapesten rendezték 2013. április 26-án.  Gaál Levente, aki az EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klubnál Horváth Tamás utánpótlás edző vezetésével készült a versenyre két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel büszkélkedhet a versenyt követően.

Twitter
A fogyatékkal élők részére kicsit kevesebb a versenyzési lehetőség, ezért a tavaly novemberi megmérettetés óta Gaál Levente nagyon várta az alkalmat, hogy olyan közegben versenyezhessen, mely sérültségi fokának megfelelő (gyengénlátó kategória). A Látássérültek Országos Ifjúsági Sportversenyét ezúttal is az  FMSZ- Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége rendezett meg a GYDSE – Gyengénlátó Diákok Sportegyesületének társszervezésében. Közben rendszeresen látogatta az EuropTec-Zalavíz ZÚK edzéseit, ahol edzői - Lőrincz  Brigitta és Horváth Tamás is - nagy szeretettel, és empátiával, ugyanakkor fegyelemmel és  kőkemény szigorral tökéletesítették úsznitudását.  
Noha a versenyt megelőző héten beteg volt, a verseny napjára sikerült Leventét lázmentessé tenni, s a féléves edzésmunkának köszönhetően elég erősnek érezte magát a versenyzéshez, melyhez édesapjával – aki a versenyekre kíséri - a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola uszodáját kellett felkeresniük. Lévén ott is 25 méteres medence, akárcsak a Zalaegerszegi Városi Uszoda, a táv felmérése nem okozott problémát. Azzal pedig, hogy az alagsorban volt elhelyezve, a kinti természetes fény - amire érzékeny a fiatal versenyző - alig szűrődött be a medencetérbe. E zavaró körülmény kizárásával még jobb feltételek voltak adottak a sikeres szerepléshez.
Először a 25 méteres távokon kellett jól teljesíteni Gyorsúszással kezdett a mintegy 40 versenyző. Leventének a 3. helyezés megszerzése sikerült. Ez követően mellúszásban nem talált legyőzőre, elsőként ért célba. Végül a 25 méteres hátúszás is dobogós helyezést hozott, újabb bronzérmet gyűjtött be. Ezt követően az 50 méteres távok kerültek sorra, ahol ismét mellúszásban aratta a legnagyobb sikert Levente, újabb aranyérmet gyűjtve a tarsolyába. Végül a váltókra került sor. Itt tetszőleges úszásnemben kellett 25 métert teljesíteni, ami szintén jól sikerült csapatuknak, s egy ezüstéremmel is gazdagította Levente éremgyűjteményét.  
Horváth Tamás edző is elégedett Levente teljesítményével. Mint mondja:  Lelkesen dolgozik edzésen, s ez meg is látszik a teljesítményén.

Magabiztosan válogatott színekben is

Az Arany Üst Nemzetközi Úszóverseny a sportág egyik legrangosabb tavaszi megmérettetése a serdülő korosztály számára. Itt ugyanis nemcsak az utánpótlás úszókkal foglalkozó klubok jelennek meg, hanem az egyes úszásnemekben legjobb eredményekkel rendelkezők a Magyar Serdülőválogatott tagjaként rajtolnak.  Szerencsére az EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klub így is képviseltetni tudta magát. Matyasovszky Dalma a serdülő válogatott színeiben is magabiztosan versenyezve 3 aranyérmet, egyesületi színekben pedig további egy ezüstöt szerzett.

Dunaújvárosban ismét rangos mezőny gyűlt össze az Arany Üst Nemzetközi Úszóversenyre. Zalaegerszegről egyetlen versenyző képviselte az egyesületet, Matyasovszky Dalma személyében. Őt azonban a jelek szerint sem az nem zavarta, hogy egyetlen egerszegiként utazott a versenyre, sem a serdülő válogatottként történő szereplés súlya. Végig magabiztosan versenyzett.
Mint a 100 és a 200m hátúszás korosztályos ranglistájának élén szereplő versenyző, ezekben a versenyszámokban a Magyar válogatott tagjaként állhatott rajthoz, s nem is hagyott kétséget afelől, hogy ez a cím továbbra is őt illeti. Először 200 méteren 2:19,58 eredménnyel, majd 100 méteren 1:05,44-es eredménnyel sikerült mindenki mást maga mögé utasítania, s begyűjtenie két első helyezést. A 200 méteres eredmény egyben azt is jelentette, hogy a legeredményesebb női versenyző címet is sikerült megszereznie ezen a versenyen (715 bajnoki pontot).
Az elért időeredmények pedig azért is fontosak voltak Dalmának, mert a szépen csillogó érmek mellett biztosították helyét az idén nyáron megrendezendő Serdülők Olimpiáján (EYOF=European Youth Olimpic Festival) is. A júliusban, a hollandiai Utrech-ben megrendezendő nemzetközi versenyen ugyancsak a Magyar serdülő válogatott színeiben állhat majd rajthoz.

Az Arany Üstön természetesen a 4x200 méteres női gyorsváltót is a Magyar válogatott csapata nyerte, melynek első indulója szintén Magyasovszky Dalma volt. Ezen kívül egyéni gyorsúszásban is rajthoz állt, 100 méteres távon szintén kiváló időeredménnyel a 2. helyet sikerült megszereznie.

Horváth Csaba vezetőedző elégedett volt Dalma teljesítményével.  Mint mondta: az időeredmények a nagy versenyek előtti felkészülési időszaknak ebben a fázisában megfelelőek, de természetesen azon dolgozunk, hogy a korosztályos Országos bajnokságokra, illetve az EYOF-ra tovább tudjon javulni Dalma, hiszen az ellenfelek sem pihennek addig.

További információ:  www.zalaszam.hu/zuk


Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat