Egerszeginfo logo

Hírek

2020.12.01

Folytatódik a város faültetési programja.


Ez is része - a napelemparkok bővítése és az energetikai beruházások mellett - a 18 pontból álló zalaegerszegi klímavédelmi stratégiának. Cél, hogy Zalaegerszeg minél zöldebb legyen.
Twitter

Most a Landorhegyre és a Kertvárosba érkeztek új növények.
A város az egyik legfontosabb feladatának tekinti a klímavédelmet,ezért mindent megtesznek azért, hogy Zalaegerszeg minél zöldebb legyen. A vállalásban a képviselők is aktívan részt vesznek.

Az igényeket folyamatosan felmérik, majd a munkálatokat megszervezik.Rendszeresek az egyeztetések a Városgazdálkodási Kft. munkatársaival. Landorhegyen kislevelű hársokat ületettek, majd a Kertvárosban a Köztársaság útja és a Fejér György utca találkozása 26 oszlopos tölggyel gazdagodott. Ezzel egy új és folyamatos fasort alakítottak ki, miközben zöldítették a környezetet.

A Köztársaság útján nemrég még nyírfák sorakoztak, ám idővel elszáradtak, így kivágták őket. Helyükre most közel 30 csemete került. Az oszlopos tölgy formájával és antiallergén tulajdonságával egyaránt kedvez a lakosságnak. Kifejlett állapotában akár a 20 méteres magasságot is elérheti.

A város Klímavédelmi Programja szerint 2024-ig 5000 fa ültetése a cél. Az érdeklődésnek és az aktív közreműködésnek köszönhetően azonban már csaknem 7200 csemete van Zalaegerszeg különböző pontjain.

Fotók: zalaegerszeg.hu

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat