Egerszeginfo logo

Hírek

2020.11.20

Új határozatok és rendeletek városunkban


A járványügyi veszélyhelyzet miatt elrendelt különleges jogrend nem engedélyezi sem a bizottsági ülések, sem pedig a közgyűlés megtartását. Akárcsak tavasszal, ezúttal is polgármesteri hatáskörben - a frakciókkal egyeztetve - születtek határozatok és rendeletek.
Twitter
Megkezdődött a 2021. évi költségvetés előkészítése. Jó hír, hogy a lakosság és a vállalkozók terhei nem emelkednek. Nem emelkednek 2021-ben a piaci és vásári helypénzek, valamint a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjai. 

Véglegesítette a képviselőtestület a város 15 éves útfelújítási programját. Ennek részeként 49 helyszínen kezdődnek rekonstrukciók 3,8 milliárd forint összegben.

A polgármester elmondta: döntöttek terület értékesítéséről az északi ipari parkban, ahol az ECT Hungary Kft. 200 millió forintos beruházást tervez. Emellett folytatódik a városrehabilitáció. Ezúttal a volt Helyőrségi Klub épületét vásárolja meg az önkormányzat a Modern Városok Program támogatásával. A felújítás ugyancsak állami forrásból történik. Az egykori HEMO helyére a kormányhivatal szakigazgatási szervei költöznek majd.

Bár a közgyűlés hagyományos évzáró ünnepsége is elmarad idén, a 2020-as év Zalaegerszegért-díjjal kitüntetettjeiről döntött a grémium. Ennek értelmében Zalaegerszegért díjat vehet át jövőre Boronyák Róbert, korábbi labdarúgó utánpótlástechnikai vezető, masszőr, Gecse László, volt önkormányzati képviselő, a Zala-Depó Kft. nyugállományba vonult ügyvezetője, Gondos Ferenc, nyugállományú ezredes, a Zalaegerszegi Honvédklub tiszteletbeli elnöke, Háriné Molnár Ágnes, az Albatrosz Tánc Sport Egyesület vezetője, Dr. Kóbor Hajnal Tünde, nyugalmazott háziorvos, Lázár-Kiss Barna András, erdélyi testvérvárosunk, Barót 2012-2020 közötti polgármestere, Szemes Béla, a Báthory István Szakközépiskola korábbi igazgató-helyettese, volt középiskolai szakreferens, színházi kritikai író, Dr. Tihanyi Ferencné, a Zalai Polgári Körök Egyesület titkára, Dr. Vándor László, régész-történész, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatója, valamint a Zala Megyei Népművészeti Egyesület. Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat