Egerszeginfo logo

Hírek

2020.09.08

Az elmúlt hét városi hírei


Helyi termelői piac lapkő letétel, Vadászati Oktatási Központ nyitás, Tehetségbarát Önkormányzati díj elnyerése, Bogár Imre állami kitüntetése a helyi híreinkben
Twitter

Alapkő letétel

Letették a Helyi termelői és kézműves piac alapkövét péntek délelőtt. A fejlesztés eredményeként a leendő épületben tudásközpontot is kialakítanak. A beruházást a Széchenyi 2020 program és az állam támogatásával több, mint 700 millió forintból valósítják meg. A Göcseji Kézműves Egyesület pavilonjában népművészeti tárgyak, mezőgazdasági termékek, családi műhelyekben előállított portékák láthatók. A tagok bíznak abban, hogy másfél év múlva egy megszépült környezetben fogadhatják vásárlóikat. A rendezvény végén elhelyezték a komplexum időkapszuláját. Ezt Stóber László apátplébános Pál apostol szavait idézve áldotta meg. 

Vadászati Oktatási Központ

Megnyitotta kapuit a "Bürü" Zalai Vadászati Oktatási Központ Zalaegerszegen. Az egyedülálló létesítmény a fiatalok számára nyújt interaktív tanulási lehetőséget. Itt több teremben játékos feladatokkal várják majd a gyermekeket. Az oktatóközpont ünnepélyes megnyitóján Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: fontos, hogy már fiatalkorban ráirányítsák a figyelmet a természet szeretetére és megbecsülésére.

Tehetségbarát Önkormányzat

Megnyerte Zalaegerszeg a Tehetségbarát Önkormányzat 2020 díjat. A plakettet azoknak ítélik oda, akik segítik a tehetséges fiatalokat, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. Az erkölcsi elismerés mellett másfél millió forintos támogatásban részesült a város. 

Bogár Imre állami kitüntetést kapott

Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetést kapott Bogár Imre, nyugalmazott igazgató, aki 1987 és 2007 között irányította a Báthory iskolát. Az indoklás szerint a zalaegerszegi szakképzési rendszer fejlesztéséért nyerte el a címet. A díjat a megyeszékhelyen, egykori intézményében vehette át a díjazott.

Fotók: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat