Egerszeginfo logo

Hírek

2020.09.02

Szombaton tartják a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját


A Hagyományok Háza 2020. szeptember 5-én rendezi meg a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját Zalaegerszegen. A Göcseji Falumúzeumban négy portán tizenkét zenekar muzsikál, lesz tánc- és énektanítás, kézműves program, vásár, és a zenészek szakmai programon is rész vesznek.

Twitter

A Hagyományok Háza idén hetedik alkalommal rendezi meg nagy érdeklődés mellett a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját, mely ebben az évben Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban kap helyet. A rendezvény lehetőséget biztosít a kötetlen baráti együttlétre, az ismerkedésre, szakmai eszmecserére a táncházzenészek számára, miközben a nagyközönség is betekintést nyerhet tevékenységükbe.

Az érdeklődők részesei lehetnek a közel fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon a skanzen épületei életre kelnek, szinte még a falak is muzsikálnak, hiszen négy helyszínen a meghívott zenekarok és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek biztosítják a fergeteges hangulatot. A különböző portákon fellép többek között a Góbé zenekar, a PásztorHóra vagy az Üsztürü zenekar. A muzsikaszó mellett kézműveskedéssel, énektanítással, kézműves vásárral és a Fabatka porta népi játszóterével várják az érdeklődőket, családokat.

Az egész napos program 17 órakor gálaműsorral zárul, amelyen fellép a Sarjú Banda, a Komári pulyák és a bécsi Délibáb Táncegyüttes is.

Az ingyenes programot a járványügyi korlátozások betartása mellett rendezik meg, maximum ötszáz résztvevővel.  

Bővebb információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/vii-karpat-medencei-tanchazzeneszek-talalkozoja

Forrás: Hagyományok Háza

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat