Egerszeginfo logo

Hírek

2020.03.19

Segít a város az időseknek


Segítő kezet nyújt Zalaegerszeg önkormányzata a 70. életévüket betöltött időseknek. Azokat támogatják, akiknek nincsenek, vagy távol élnek hozzátartozóik, így gondot okoz nekik a kényszerű otthonmaradás.
Városunkban eddig számos intézkedést hoztak a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzet kapcsán.
Twitter
Naponta többször elhangzik ez a figyelmeztetés. Zalaegerszeg önkormányzata is kiemelt feladatának tartja a koronavírus veszélyeinek legjobban kitett korosztály védelmét. Ezért a mai nappal elindította új kezdeményezését, Segít a város! címmel.
A felhívást az Interneten, a közösségi oldalakon, valamint az idősügyi civil regiszterben szereplő nyugdíjas klubokon keresztül minden zalaegerszegi érintetthez eljuttatják. Ők a 92-es körzet 502-192-es, vagy 193-as számán, illetve e-mailen regisztrálhatnak a szolgáltatásra.
A 70. életévüket betöltött egyedülálló időseket támogató program elindult. Közben szerveződik egy civil kezdeményezés is, amely a 70 évnél fiatalabb nehéz élethelyzetű zalaegerszegieknek szeretne segíteni.

Korábbi felhívás:

Kedves Zalaegerszegiek!

Városunkban eddig számos intézkedést hoztunk a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzet kapcsán. Ezúton is köszönöm a mintaértékű összefogást, a felajánlásokat, a rengeteg segítséget.
Sajnos a fertőzést nem lehet megállítani a város határainál, így az hamarosan nálunk is meg fog jelenni, ahogy mindenhol a világon és a szomszédos európai országokban is.

Mivel a járvány elsősorban az időseket veszélyezteti, ezért a következő időszakban a legfontosabb önkormányzati feladatunk a megbetegedésnek legjobban kitett korosztályok védelme, segítése, ellátása lesz.

Zalaegerszegen jelenleg 8468 olyan polgártársunk él, aki 70 év feletti életkorú. 63 százalékuk hölgy, 37 százalékuk pedig férfi. Szerencsére legtöbbjüknek van a városban közvetlen családtagja, gyermeke, unokája, hozzátartozója és biztos vagyok benne, hogy szüleiknek, nagyszüleiknek minden segítséget és támogatást megadnak ezekben a nehéz időkben.

Ugyanakkor vannak olyan időseink is, akik egyedülállóak, magukra hagyottak és nincs senki, aki segítene nekik. Őket célozva indítja el önkormányzatunk a „Segít a város” hivatalos kezdeményezést. Fokozottan és határozottan arra kérem Zalaegerszeg valamennyi idős polgárát, hogy a következő hetekben NE HAGYJÁK EL a lakóhelyüket!!!

Amennyiben az érintett 70 év feletti polgárok nyilatkozatban vállalják és ellenőrizhető módon be is tartják az otthon tartózkodást, ezzel együtt pedig kérik a város segítségét az ellátásukról való gondoskodásban (étel házhoz szállítása, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, csekk befizetés a nyugdíjuk terhére), úgy önkormányzatunk megszervezi nekik azt.

Az erre vonatkozó igényt a következő hivatali telefonszámokon lehet jelezni hétköznapokon, 8-14 óra között: 92/502-192, 92/502-193.
Emailben szintén lehet jelezni: segitavaros@zalaegerszeg.hu
Aki vállalja az otthon maradást és kéri a segítséget telefonon, vagy emailben, annak egy kérelmet kell kitöltenie az adataival.
Akinek van internet hozzáférése, az beküldheti a kitöltött kérelmet elektronikus úton a segitavaros@zalaegerszeg.hu email címre. A kérelem elérhető itt: https://zalaegerszeg.hu/tart/index/351/SEGIT_A_VAROS
Akinek nincs otthon internet hozzáférése, ahhoz a telefonos jelzés után személyesen fog kimenni az igazolással rendelkező segítőnk, akivel papír alapon kitölthetik a kérelmet.
Kérjük, hogy csak azok a 70 éves, vagy 70 év feletti zalaegerszegi idősek kérjenek ilyen típusú segítséget, akiknek ezt a hozzátartozóik nem tudják megoldani.

Fotó: zalaegerszeg.hu-ról
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat