Egerszeginfo logo

Hírek

2019.12.16

AVL Zala-Zone


Palkovics László: Magyarország ma a világ egyik legvonzóbb befektetési célpontja. Idén eddig 1500 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett az országba. Abban bíznak, hogy a világon egyedülálló járműipari tesztpálya tovább emeli a hazánk iránti érdeklődést.

Twitter

Az Autóipari Próbapálya Zala és az AVL-Hungary közös vállalkozása, az AVL- ZalaZone Kft. felel mostantól a tesztpálya üzleti célú felhasználásáért. A társaság végzi az ipari promóciót és marketinget, az üzletfejlesztést, az ügyfelekkel történő szerződéskötést, továbbá a tesztek végrehajtásához szükséges feltételek felügyeletét. Mindezt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter jelentette be hétfőn a zalaegerszegi tesztpályán.

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének avatóünnepségét 2019 májusában tartották. Azóta tovább fejlődött a létesítmény. A dinamikai felület és a kezelhetőségi pálya már használható, jelenleg az utolsó kettő fékfelület kialakításán dolgoznak a szakemberek. Mindeközben földmunkák zajlanak a Smart City újabb öt hektárján és a kavicsozásnál tart a másfél kilométeres autópálya szakasz.

Időközben a működtetés struktúrájáról is döntöttek a szakemberek. November 1-jétől működik az AVL-Zala Zone Kft., ami a tesztpálya üzleti célú felhasználásáért felel.

Professzor dr. Helmut List, az AVL elnök-vezérigazgatója dicsérte a zalaegerszegi tesztpályát. Az új, modern létesítmény jóval előtte jár más európai társainak - fogalmazott és hozzátette: azon fognak dolgozni, hogy ezt az üzenetet eljuttassák valamennyi autóipari fejlesztőhöz.

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat