Egerszeginfo logo

Hírek

2019.06.16

Tegyünk együtt virágos városunkért!


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. ez évben is meghirdeti a „Virágos Zalaegerszegért!” környezet szépítő pályázatot, melyre 2019. június 30-ig lehet jelentkezni.

Twitter

A környezetszépítő verseny sokkal többről szól, mint egyszerű virágosításról. A pályázó vállalja, hogy közvetlen környezetét egész évben, rendben tartja, ezzel nagymértékben hozzájárul Zalaegerszeg város esztétikusabb látképéhez. A helyi verseny szorosan kapcsolódik az országos „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melyben az elmúlt évek sikerén felbuzdulva – tavaly is eredményesen szerepelt városunk. Természetesen Zalaegerszeg idén is versenybe száll, hogy kivívja a verseny bíráinak elismerését. 

A szervezők bíznak abban, hogy a Virágos Zalaegerszegért felhívásra, ebben az évben is számos családi ház, társasház, kereskedelmi egység és oktatási-nevelési intézmény nyújtja be pályázatát. Ha a szomszéd kertje zöldebb..., nevezze be őt a Virágos Zalaegerszeg környezetszépítő versenybe! 2019-ben ismét, nem csak saját kertjüket, nevezhetik be a pályázók, hanem szomszédjuk, családtagjuk, barátjuk kertjét vagy akár egy ismeretlen, ám szépen gondozott, ápolt, virágosított kertet, társasházat, éttermet vagy intézményt is! 

Az idei évben első alkalommal lehetőséget biztosítunk arra is, hogy különleges, újszerű kertépítészeti megoldásokkal is jelentkezhetnek a pályázók. E kategóriánál nem feltétel a közterületről való láthatóság, csak az egyediség és a megvalósítás igényessége. PÁLYÁZATI KIÍRÁS: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. meghirdeti „A VIRÁGOS ZALAEGERSZEGÉRT” virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyt. A pályázat célja: A kulturált, környezetbarát, vendégváró településkép kialakításának elősegítése, a környezetszépítésre való motiváció. 

A pályázat köre: A jelentkezők az alábbi kategóriákban adhatják be pályázataikat: 1. Családi házak (ablakok, előkertek virágosítása, esztétikus kialakítása) 2. Társasházak, lakótömbök (épületek körüli virágosítás) 3. Társasházak egyéni lakói (közterületről látható ablakok, erkélyek virágosítása) 4. Kereskedelmi egységek és gazdálkodó szervezetek (környezetének zöldfelülete, fásítása, parkosítás) 5. Oktatási-nevelési intézmények (saját területük és környezetük virágosítása, parkosítása és gondozottsága a nyári szünidőben is) 6. Különleges, újszerű kertépítészeti megoldások (egyedileg megvalósított, látványos kertépítészeti elemek esztétikus kialakítással). 

A jelentkezés feltétele: A pályázó vállalja, hogy közvetlen környezetét egészévben – önerőből - rendben tartja, virágosítja, ezzel nagymértékben hozzájárul Zalaegerszeg város esztétikusabb látképéhez. Pályázati dokumentáció tartalmazza a jelentkezési lapot, az épület környezetének leírását, a növényi ellátottságot az egyes évszakokban! Pályázatához fotódokumentációt (utcafrontról) mellékelni kell, ennek hiányában a pályázatot automatikusan kizárják! A pályázat digitálisan is benyújtható. 

Díjazás: Az Önkormányzati Környezetvédelmi Alapból. Minden kategóriában az első 3 helyezett tárgynyereményben és/vagy vásárlási utalványban részesül, amelyet az Aranyeső Kertcentrumban válthat be. 

Határidők: A pályázat benyújtásának határideje: 2019. június 30. Elbírálása: a pályázatok beérkezését követően folyamatosan, de legkésőbb 2019. augusztus 31-ig. A pályázók írásban értesítést kapnak a döntésről. A pályázat beadásához szükséges nyomtatványt a Polgármesteri Hivatalportáján (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19.) lehet beszerezni. A pályázatot, valamint a fotódokumentációt a Városgazdálkodási Kft. Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 26.) címére zárt borítékban kell határidőre benyújtani, vagy a viragoszeg@gmail.com e-mail címre elküldeni. Információ és bővebb felvilágosítás ugyanezen e-mail címen kérhető.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat