Egerszeginfo logo

Hírek

2019.05.07

Testvéreként szerette a lányt, mégis megölte


2019. május 6-ára tűzte az első tárgyalási napot a Zalaegerszegi Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki 2007-ben megfojtotta unokahúgát, majd holttestét elásta a pincében. 

Twitter

A vád szerint a vádlott 2006. évet megelőzően szexuális viszonyt tartott fenn az akkor 16 éves unokahúgával. A férfi ebben az időben édesanyjával lakott egy zalai kistelepülésen, ahol a sértett alkalmanként meglátogatta. A vádlott az együttlétekért pénzt és cigarettát adott a lánynak.

2007. május 16-án reggel a sértett nem szállt fel arra a buszra, amellyel iskolába szokott járni, helyette a vádlottat látogatta meg, hogy pénzt kérjen tőle. Ez alkalommal vitatkoztak, majd a férfi egy zsinórt tekert a lány nyaka köré és megfojtotta. Miután a sértett délután nem ért haza, szülei keresni kezdték az ismerősöknél, rokonoknál. A keresésbe a vádlott is bekapcsolódott annak ellenére, hogy a lány holttestét napközben édesanyja házának pincéjében elásta.

A 2019. március 7-én megtartott előkészítő ülésen a férfi bírói kérdésre kijelentette, hogy beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Bár bevallotta bűnösségét, vallomástétele akadozott, az általa elmondottak nem egyeztek meg mindenben a vádiratban foglaltakkal. A férfi a bíróság előtt például az elkövetés idejeként egy nappal későbbi időpontot határozott meg, valamint elmondása szerint a sértettel csak a gyilkosság napján létesített szexuális kapcsolatot, azt megelőzően nem. Nyilatkozatát a bíróság aggályosnak tartotta, úgy ítélte, nem alkalmas arra, hogy az előkészítő ülésen döntést lehessen hozni az ügyben, így azt tárgyalásra utalta.

A bíróság 2019. május 6-án a vádlott további kihallgatásával kezdte meg a bizonyítási eljárást. A férfi vallomásában kifejtette, hogy a lány 2007. május 16-án reggel valóban meglátogatta, pénzt kért tőle, de nem kapott, így pár perc után távozott a házból. A sértett aznap este ismét megjelent nála, hogy még több pénzt kérjen, ekkor szólalkoztak össze. A vádlott győzködte a lányt, hogy menjen haza a szüleihez, ő azonban inkább öngyilkossággal fenyegetőzött, s tovább becsmérelte a férfit, aki erre elvesztette a fejét, s a lányt megfojtotta. Eszközként azt a zsinórt használta, amely az elhunyt nadrágjából származott. A vádlott korábbi vallomásaival ellentétben most a bíróság előtt tagadta, hogy valaha is létesített szexuális kapcsolatot a sértettel, állítása szerint húgaként szerette őt, nőként sohasem tekintett rá.

Az eljárás a sértett szüleinek, s volt osztálytársának meghallgatásával folytatódott. A bíróság az általuk elmondottakból megpróbálta rekonstruálni a lány és szüleinek kapcsolatát, majd a tárgyalás az igazságügyi szakértők véleményének ismertetésével zárult. Ezek nem zárták ki, hogy a holttest nyaki csigolyái között talált anyagmaradvány a fojtogatáshoz használt zsinórból származik.

A következő tárgyalásra még nem jelölt ki új határnapot a bíróság.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat