Egerszeginfo logo

Hírek

2019.01.29

Tesztüzemben az 5G-s csúcshálózat


Az Európai Unió korábban arról döntött, hogy 2020-ra minden tagállam legalább egy nagyvárosában legyen 5G hálózat. Városunkban, a technológia előnye, hogy a jelenleginél tízszer nagyobb adatátviteli sebességet és rövidebb válaszidőt eredményez az infokommunikációs eszközök között.

Twitter

Elindította első magyarországi ötödik generációs mobilhálózati tesztállomását Zalaegerszegen a Magyar Telekom. A fejlesztésről még 2017-ben írt alá megállapodást a cég a kormánnyal, a helyi önkormányzattal és az Autóipari Próbapálya Zala Kft-vel. Hasonló adótornyot tavaly már a járműipari tesztpálya területére is elhelyeztek.

 Ez nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a megyeszékhelyen épülő tesztpályán a legmodernebb körülmények segítsék az önvezető autók éles szituációban történő kipróbálását.

A Magyar Telekom a tesztüzem alatt egyelőre az új, és a már meglévő hálózatok együttműködési lehetőségeit vizsgálja. Szakértők szerint az 5G mobilhálózat a jövőben - a közlekedésen kívül - forradalmi megoldásokat hozhat például a mezőgazdaságban, illetve az oktatásban. Általános európai elterjedésére azonban csak évek múlva történhet meg.

A szolgáltató tájékoztatott, hogy most még csak routerekkel, prototípus eszközökkel tesztelik a hálózatot, és csak az év második felében várható az 5G-eszközök megjelenése a boltokban. Ebben a tesztelési fázisban még nem a gigabiteken és/vagy a milliónyi eszközön van hangsúly, hanem elsősorban az új technológia stabilitását vizsgálják a szakértők. Hogy mikor kezdik el az 5G-s teszteket a zalaegerszegi tesztpályán, egyelőre nem tudták megmondani, ennek még nincs kitűzött időpontja.

Forrás: Index

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat