Egerszeginfo logo

Hírek

2018.12.07

Adományok és az Öreg malom boldogsága


Az ünnepek alkalmából adományokat osztottak, „titkos” Mikulás érkezett és különleges albumot készítettek városunkban.

Twitter

Elkészült az Öreg malom boldogsága

A Falumúzeum 50. születésnapja alkalmából, közösségi finanszírozással kiadott „Göcseji Kalandáriumból” egyelőre 1000 db készült. Az első példányokat a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekekhez juttatják el.

A város mikulásajándéka „Az öreg malom boldogsága” – fogalmazott a kötetbemutató sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán. Különleges albumot kapott Zalaegerszeg. A polgármester szerint a rendkívüli értéket képviselő könyv illeszkedik a városmarketing korábbi elemeihez.

Ez a tárlatvezető szakmai szempontból is kuriózum. A benne szereplő történetek néprajzilag is hitelesek, ezért - a szórakoztatás mellett-, alkalmas a tanításra is. 

A bemutatón részt vett Németh Miklós grafikus, a kötet fő illusztrátora, illetve Balaton László, aki a meséket jegyzi.

A kiadványhoz szükséges anyagi feltételeket magányszemélyek illetve helyi vállalkozások teremtették elő. A szerzők és az intézmény ezúton is köszöni a felajánlásokat.

 

Adományokat osztottak

250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt városunkban. Az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.
Minden belekerült a csomagba, amire az ünnepek közeledtével szükség lehet a családban. Külön gondoltak a kicsikre is az adományok összeállítói.

A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központhoz egész évben fordulhatnak a rászorulók. Segítenek váratlan krízishelyzetekben, a nagyobb ünnepek közeledtével pedig a szükséges élelmiszerek beszerzését könnyítik meg.

Mindez nem valósulhatott volna meg Zalaegerszeg önkormányzatának támogatása nélkül. A város vezetése kiemelt figyelmet fordít a nehéz körülmények között élők felkarolására.

Még az idén kapnak a gyermeket nevelő rászoruló családok egyszeri 8000 Ft-os nevelési juttatást is. Ezt ugyancsak forrás átcsoportosítással tette lehetővé az önkormányzat több, mint 300 zalaegerszegi gyermek számára.

 

Titkos Mikulás

Megérkezett a Titkos Mikulás a pózvai Fogyatékossággal Élők-, valamint a Családok Átmeneti Otthonába. Ezt a jótékonysági akciót a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat minden évben megrendezi.

A diákok évek óta rövid műsorral kedveskednek az ellátottaknak. A Napraforgó Otthonban jelenleg 100-an laknak, akik valamennyien kitörő örömmel fogadták a meglepetést. A diákönkormányzat a gyűjtést a város összes általános- és középiskolájára kiterjesztette. Mint mindig, most is sokféle adomány érkezett. Ezeket a Mikulás osztotta szét. Az ajándékok között voltak különböző játékok, plüss állatok, írószerek, ruhák és könyvek is.

A fiatalok a „Segíts, hogy segíthessünk” jótékonysági programban is részt vesznek. A felajánlásokat december 11-ig várják a zalaegerszegi Új Nemzedék Közösségi Térben. Itt játékokat, tartós élelmiszereket, ruhákat, valamint bármilyen működőképes háztartási eszközt gyűjtenek a Landorhegyi Gyermek- és Csecsemőotthon, a családsegítő és a Boncodföldei Autista Otthon számára.

Fotók: Seres Péter

 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat