Egerszeginfo logo

Hírek

2018.10.31

Figyelemfelhívás


Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Csoportjának tájékoztatója, figyelemfelhívása a Zalaegerszeg város és városkörnyéki cégek vezetőinek

Twitter

Tájékoztatom Önöket, hogy a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több eljárást is folytat betöréses lopás bűncselekményének elkövetése miatt ismeretlen tettes, tettesek ellen. 

Az elmúlt időszakban ezen eljárások főbb helyszínei Zalaegerszeg város és a város környékén található cégek, cégek telephelyei voltak. Az elkövetők a telephelyek irodaépületeibe erőszakkal, nyílászárók be- kifeszítésével jutnak, majd a támadott objektumból széfeket, a széfekből készpénzt, valamint a széfekben tartott iratokat, dokumentumokat, kulcsokat tulajdonítanak el, mely iratok, kulcsok pótlása jelentős anyagi kiadással jár, így a lopási kár a járulékos költségekkel még magasabbra emelkedik. 

A cégek telephelyei az eddigi tapasztalatok alapján ugyan biztonsági kamerákkal, távfelügyelettel „védettek”, de az elkövetők a kamerák elforgatásával, megrongálásával az objektumokba mégis bejutnak, mire a távfelügyelet (munkájuk szakszerű, pontos ellátása ellenére) a helyszínre ér, az elkövetők már nem tartózkodnak a cselekmény helyszínén. A tettesek cselekményeiket munkaszüneti és ünnepnapokon követik el az éjszakai, hajnali órákban és sajnos eddig eredményesek is voltak, hiszen a széfekben minden esetben volt bent hagyott készpénz, ha nem is több millió forint (de ilyen is volt már), de lopási kár szinte minden esetben volt. 

A fentiekben (a nyomozások érdekeire tekintettel) szűken ismertetettek alapján azonban felhívnám figyelmüket az ismételten közeledő hosszú hétvégére, munkaszüneti és ünnepnapokra!! 

Tisztelettel kérem tehát Önöket az alábbiak megfontolására, a szükséges, fokozottabb biztonsági intézkedések megtételére, miszerint:

-          amennyiben lehetőségük van, úgy fontolják meg az eddig már megtett biztonsági intézkedések (biztonsági kamerák, riasztó rendszerek) mellett az esetleges élő erős biztonsági szolgálat, megbízható éjjeliőr alkalmazását a munkaszüneti és  ünnepnapokra az éjszakai órákra, 

-          amennyiben ez nem megoldható, az irodákban elhelyezett széfek hosszú hétvégére, ünnepnapokra történő kiürítésére, az abban tárolt értékek más módon történő elhelyezésére, őrzésére (pl.: banki trezor). 

Kérem Tisztelt Cégvezetőket a fentiekben ismertetettek elolvasására, majd lehetőség szerint az abban foglaltak szerint eljárni, a szükséges biztonsági intézkedéseiket a közelgő ünnepnapok miatt is megtenni szíveskedjenek! 

Köszönöm figyelmüket, együttműködésüket!   

Zalaegerszeg, 2018. október 30.

Tisztelettel:  Végh József r. százados betörési csoportvezető

 

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat