Egerszeginfo logo

Hírek

2018.10.17

Távmeghallgatás – határtalan bíróságok


2018 őszéig országszerte 72 távmeghallgatásra – tárgyalótermi kép- és hangrögzítésre, illetve közvetítésre - alkalmas végpontot alakítottak ki a hazai bíróságokon. Zala megyében eddig 3 olyan tárgyalóterem áll rendelkezésre, ahol a tárgyalás közben meghallgatott fél fizikailag más helyszínen tartózkodhat.

Twitter

A távmeghallgatás rendszere alkalmas arra, hogy a védett személyek, vagy a különleges bánásmódot igénylő sértettek (például fiatalkorúak) nyugodt körülmények között, a vádlottól távol, egy külön teremben tehessenek nyilatkozatot, a felismerhetetlenséget segítve akár kép-és hangtorzítással. Lehetőséget ad a rendszer arra is, hogy az a tanú, aki Zalaegerszegen él, de Nyíregyházán szükséges a kihallgatása egy zalai távmeghallgatásra kialakított helyiségben tegyen vallomást.

A rendszernek a büntetés-végrehajtási intézetekben is vannak végpontjai, így akár maga a vádlott is meghallgatható ebben a formában. Mindezeken túl a rendszer nemzetközi távmeghallgatások lebonyolítására szintén alkalmas. Ha a magyar bíróság egy külföldön élő személyt szeretne meghallgatni, vagy ha adott esetben egy német bíróság hallgatna ki egy Magyarországon élő tanút, akkor erre is lehetőség nyílik az eszközök használatával. 

A kiépített technika - amelyet minden ügyszakban használnak - kiváló minőségben közvetít, s egy speciális dokumentumkamera segítségével akár egy bűnjel vagy fénykép apró részletére is rá lehet közelíteni. A rendszer emellett egyéb területeken szintén használható: bírósági értekezletek, videó konferenciák, képzések megtartására.

Zalában a megyeszékhely mellett Lentiben és Nagykanizsán van távmeghallgatásra alkalmas tárgyalóterem. 2019-ben Keszthelyen, valamint Zalaegerszegen is felszerelnek egy-egy újabb tárgyalót és a tervek szerint országosan 2019. augusztus végéig további több mint 100 helyszínen fognak végpontokat létesíteni.

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat